Trump
TrumpREUTERS/Kevin Lamarque

הממשל האמריקאי מזהיר מדינות מפני השתתפות בוועידה האנטי-ישראלית בניו יורק בשבוע הבא.

צרפת וסעודיה הודיעו על כינוס ועידה בשבוע הבא, במהלכה אמור הנשיא מקרון להודיע כי צרפת מכירה רשמית במדינה פלסטינית.

אלא שסוכנות הידיעות "רויטרס" חושפת מסמך ששלח ממשל טראמפ למספר מדינות בעולם, בו הוא מזהיר מפני השתתפות בוועידה האנטי-ישראלית ומפני ההשלכות הצפויות למדינות שייקחו בה חלק.

בהודעה שנשלחה למדינות רבות, כתב הממשל האמריקאי כי "מדינות שינקטו פעולות אנטי-ישראליות בעקבות הוועידה ייחשבו כפועלות בניגוד לאינטרסים של מדיניות החוץ של ארה"ב ועלולות להתמודד עם השלכות דיפלומטיות".

עוד נמסר במכתב כי "אנו קוראים לממשלות לא להשתתף בוועידה, שאנו רואים בה נזק למאמצים המתמשכים והמצילים חיים לסיים את המלחמה בעזה ולשחרר את בני הערובה. ארה"ב מתנגדת לכל צעד שיכיר באופן חד-צדדי במדינה פלסטינית, דבר המוסיף מכשולים משפטיים ופוליטיים משמעותיים לפתרון הסכסוך, ועלול לכפות צעדים על ישראל בזמן מלחמה, ובכך לתמוך באויביה".

אתר ה"גרדיאן" הבריטי דיווח לפני מספר ימים כי מקורות בארמון האליזה אמרו שהנשיא מקרון אינו מתכוון להודיע רשמית על הכרה במדינה פלסטינית, אלא הועידה תשתנה כך ש"המשתתפים ידונו בצעדים להתוויית התוכנית להקמת מדינה פלסטינית". עם זאת, מקורות אחרים בצרפת הכחישו כי חל שינוי בתוכניות של מקרון, וטענו כי הוא ינצל את הועידה על מנת להודיע על הכרה במדינה פלסטינית.