
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, אינו מתכוון לחתום על הצהרה משותפת של מנהיג וועידת 7G, שתקרא להפחתת המתיחות בין ישראל ואיראן.
על פי גורמים בבית הלבן, הנשיא טראמפ לא יחתום על ההצהרה אותה גיבשו מנהיגי המדינות המשתתפות בוועידה המכונסת בימים אלו בקנדה.
טיוטת ההצהרה קובעת כי "לישראל יש את הזכות להגן על עצמה ואיראן אינה יכולה להשיג נשק גרעיני".
גורם רשמי בבית הלבן נשאל האם טראמפ מתכוון לחתום על ההצהרה, ואמר כי "תחת הנהגתו החזקה של הנשיא טראמפ, ארה"ב חזרה להוביל את המאמץ להשיב את השלום ברחבי העולם. הנשיא טראמפ ימשיך לפעול כדי להבטיח שאיראן לא תוכל להשיג נשק גרעיני".
ההחלטה של טראמפ שלא לחתום על ההצהרה, תעמיד אותו בעימות מול מנהיגי מדינות אירופה הלוקחים חלק בוועידה בקנדה, שגיבשו את נוסח ההצהרה וקיוו כי כל מנהיגי המדינות יחתמו עליה.
נושא נוסף שאמור לעמוד במחלוקת בין טראמפ לשאר המנהיגים בוועידה היא המכסים אותם הטיל הממשל האמריקאי על מוצרים מאירופה ומקומות אחרים בעולם.