
המלחין הרב יצחק אונגר, שהלחין מאות שירים חסידיים במשך למעלה מ-70 שנה, נפטר השבוע בבני ברק בגיל 86.
המנוח, חסיד ויז'ניץ, נחשב לאחד המלחינים המשפיעים בעולם המוזיקה החסידית ויצירותיו זוכות להכרה רחבה גם מחוץ לקהילה החסידית.
אונגר הלחין למעלה מאלף שירים, כאשר חלקם הפכו לחלק בלתי נפרד מהרפרטואר החסידי. השיר המפורסם ביותר שלו, "לעשות רצונך חפצתי", חצה את גבולות החסידות ונשמע היום בקרב קהלים רחבים.
בין יצירותיו הידועות נמנים גם "מנוחה ושמחה", "אדון השלום", "רחם בחסדך", "נכספה" ו"יהא רעווא". השיר האחרון זכה בשנים האחרונות לפרסום רחב בזכות ביצועו של הזמר מוטי שטיינמץ.
המאפיין הבולט בניגוניו של אונגר היה השילוב בין עומק רגשי לפשטות מלודית. "הניחוח העתיק שאופף את השירים שלו", כפי שתואר בעבר, הפך אותם לקלאסיקות מיידיות בעולם החסידי.
אונגר המשיך ליצור עד גיל מתקדם, ובשנים האחרונות אף השתתף בתוכניות רדיו שבהן סיפר על יצירותיו ועל ההיסטוריה שמאחוריהן.
"המלחין השאיר אחריו מורשת מוזיקלית עשירה המשפיעה על דורות של זמרים ומלחינים בעולם החסידי. יצירותיו ממשיכות להישמע במעמדים חסידיים, בחתונות ובאירועים קהילתיים ברחבי העולם", מספרים בחסידות ויז'ניץ.
אונגר הותיר אחריו משפחה ענפה, ילדים ונכדים רבים ההולכים בדרכו.