
הפריצה לבסיס צבאי וריסוס גרפיטי נגד ישראל יגרום להוצאת הארגון הפרו-פלסטיני מחוץ לחוק בבריטניה.
שרת הפנים הבריטית, איווט קופר, הודיעה כי החלה בהליכים להוצאת ארגון Palestine Action אל מחוץ לחוק והגדרתו כ"ארגון טרור". ביום שישי פרסמו חברי הארגון ברשתות החברתיות סרטון בו נראים חלק מהם פורצים על גבי אופניים חשמליים אל תוך הבסיס הצבאי "ברייז נורטון" מרססים כתובות גרפיטי נגד ישראל ובעד הפלסטינים על מטוסי התדלוק והתובלה הצבאיים מדגם איירבוס וויאג'ר שחנו בבסיס.
לאחר מכן הצליחו חברי הארגון לצאת ללא פגע מהבסיס, ובסרטון שפרסמו טענו כי "המטוסים הוצאו מכלל שימוש". על פי הודעת שרת הפנים הבריטית, היא מכינה הצהרה משרדית שתוגש לפרלמנט כבר ביום שני הקרוב, ואם תזכה לרוב - יחלו הליכי חקיקה שיוציאו את הארגון הפרו-פלסטיני אל מחוץ לחוק בבריטניה והוא יוגדר כ"ארגון טרור".
ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר, גינה את הפעולה וכינה אותה "מעשה ונדליזם מביש". החוק הבריטי קובע כי לשר הפנים יש את הסמכות להוציא ארגון אל מחוץ לחוק במסגרת חוק הטרור משנת 2000 . החוק קובע כי אם ארגון מסוים מבצע או משתתף במעשי טרור, מתכונן לבצע מעשי טרור, מקדם או מעודד טרור לרבות האדרה בלתי חוקית של טרור, או מעורב בטרור בדרך אחרת - שר הפנים מוסמך להוציא אותו אל מחוץ לחוק ולהגדיר אותו כ"ארגון טרור".
ראשי הארגון הפרו-פלסטיני הגיבו להודעת שרת הפנים, וכתבו ברשת X כי "אנו מייצגים כל אדם שדוגל בשחרור פלסטיני. אם הם רוצים להחרים אותנו, הם יחרימו את כולנו".