במהלך הביקור
במהלך הביקורצילום: באדיבות המצלם

ד"ר הומיון שמח, הנציג היהודי בפרלמנט האיראני, פרסם אזהרה חריגה ליהודי איראן בה קרא להם להימנע מכל חגיגה במהלך התקופה הרגישה הנוכחת.

שמח, שמשמש כחבר בוועדת הבריאות של האסיפה המייעצת האסלאמית ונחשב למתנגד חריף של ישראל, פנה לקהילה היהודית בבקשה להימנע מגילויי שמחה אפילו בגני ילדים.

"חברי הקהילה היקרים, בתקופה רגישה זו, הימנעו מקיום חגיגות כלשהן, אפילו בבתים פרטיים ובגני ילדים", כתב שמח בפנייתו לקהילה.

הוא הוסיף אזהרה מפורשת: "אני ממליץ לכם לקחת את העצה האחרונה שלי ברצינות רבה", מה שמעיד על חומרת המצב כפי שהוא רואה אותו.

במקביל לפנייה זו, ביקר שמח יחד עם נציג הנוצרים ד"ר אסמעיל בגאי, דובר משרד החוץ האיראני, אזרחים שנפצעו למה שהוא מכנה "מתקפות האחרונות של המשטר הציוני". הביקור התקיים בבית חולים בטהרן, שם מאושפזים הפצועים.

"ביקרנו והבענו את תנחומינו לקבוצת אזרחים שנפצעה בהתקפות האחרונות של המשטר הציוני המאושפזים בבית חולים בטהרן", אמר שמח.

"מאחר שאני חבר בוועדת הבריאות של הפרלמנט, בחנתי במיוחד את תהליך הטיפול הרפואי ואת השירותים הניתנים להם".

שמח הודה לצוות הרפואי וציין כי על פי הוראות משרד הבריאות, כל השירותים הרפואיים יינתנו לפצועים ללא תשלום. הוא ניסה להדגיש את האחדות הלאומית האיראנית, ואמר: "אסור לנו לשכוח שכל אחד מאיתנו או יקירינו היו יכולים להיות מטרה להתקפות אלה. טילים ורסיסים אינם מכירים בלאום, דת או אמונה. כולנו איראנים ועלינו להגן על הגבול והמולדת הזו מפני תוקפנות והתקפות זרות באחדות, אמפתיה ויציבות".

ד"ר בגאי, דובר החוץ האיראני, הוסיף במהלך הביקור: "איראן היא מולדתם של כל האיראנים, כולל מוסלמים, יהודים, ארמנים, אשורים, העומדים מאוחדים בהגנה על מולדתם וכבודם של האיראנים".

הודעתו של שמח מעוררת דאגה לגבי מצב יהודי איראן, קהילה שמונה כ-8,000 איש והיא הגדולה במזרח התיכון מחוץ לישראל. הקהילה חיה במתח מתמיד בין נאמנותה לאיראן לבין הזהות היהודית שלה, במיוחד בתקופות של הסלמה עם ישראל.