בית חב"ד בסרי לנקה
בית חב"ד בסרי לנקהצילום: חב"ד סרי לנקה

משרד ההגירה של סרי לנקה הודיע כי במהלך פשיטה שביצע על בית מטבחיים באזור מיריגמה נעצרו חמישה יהודים שעסקו בשחיטת עופות עבור הקהילה היהודית המקומית.

הם הואשמו בהפרת חוקי ההגירה בכך שביצעו עבודה ופעילות דתית בעודם נמצאים במדינה עם ויזת ביקור בלבד.

על פי הודעת משרד ההגירה, מדובר בשלושה רבנים שהגיעו מישראל, אחד מאוסטרליה ואחד מאיטליה, שכולם הגיעו למדינה בשבועות האחרונים. השוחטים נעצרו ביום שני בבית המטבחיים וגורשו מהמדינה בשל הפרת חוקי ההגירה.

מקורות בקהילה היהודית המקומית הביעו זעזוע מהמעצרים וטענו כי האירוע הוא תוצאה של מסירה זדונית.

לטענתם, זהו חלק מקמפיין רדיפות שהממשלה מנהלה כבר מספר חודשים נגד הקהילה היהודית, במיוחד כלפי יהודים המגיעים מישראל.

הקהילה טוענת כי הקמפיין כולל נסיונות לסגור את אחד ממרכזי הקהילה היהודית במדינה ושימוש בכל החוקים הקיימים כדי להגביל את הפעילות היהודית ולמנוע צמיחת הקהילה.

הקהילה היהודית בסרי לנקה, המונה כמה מאות נפש, זקוקה לשירותי שחיטה כדי לשמור על אורח חיים יהודי. השוחטים שנעצרו הגיעו למדינה במטרה לעזור לקהילה לקיים שחיטה כשרה לצרכיה הדתיים.

גורמים בקהילה חוששים כי המעצרים מהווים תקדים מסוכן שעלול להרתיע רבנים ואנשי דת יהודיים אחרים מלהגיע לסרי לנקה ולסייע לקהילה המקומית.

בדבריהם קראו לגופים יהודיים בינלאומיים להתערב ולהפעיל לחץ על ממשלת סרי לנקה כדי להפסיק את מה שהם מכנים "מדיניות רדיפות שיטתית".