הרב שמואל דוד
הרב שמואל דודצילום: באדיבות המשפחה

הרב שמואל דוד, רב העיר עפולה, פרסם קריאה מיוחדת לקראת ראש חודש תמוז, ובה הורה לומר את תפילת ההלל - כולל בברכה - כאות תודה על הנסים והנפלאות שזכה להם עם ישראל, ובראשם הצלחתה של ישראל בפעולה נגד איום הגרעין האיראני.

לדברי הרב, ראש חודש תמוז הקרוב, החותם את חודש סיון, "בו זכינו השנה להצלה גדולה גם מהטילים וגם בהשמדת איום הגרעין", הוא זמן ראוי לאמירת הלל שלם בברכה - גם לשיטות שבדרך כלל אינן מברכות או גומרות את ההלל.

"בכל צרה וצרה שלא תבוא עליהם - אומרים אותו על גאולתם", כתב הרב, תוך שהוא מצטט את דברי חז"ל, ומוסיף כי חובה לקיים את מצוות חכמים ולהודות לה' בפה מלא על הישועה.

הרב קורא "לכל הציבור, ללא יוצא מן הכלל, ולכל בתי הכנסת" לקיים את ההוראה ולהצטרף יחד לאמירת ההלל ביום ראשון, ראש חודש תמוז. לדבריו, הכוונה המרכזית צריכה להיות "על הצלת עם ישראל ומדינת ישראל".

בדבריו התייחס הרב גם לרצף הנסים שקדמו לקריאה זו: "אחר המכה הכואבת שצה"ל והמדינה חטפו, שכולנו חטפנו בשמחת תורה התשפ"ד, החלה התאוששות. התאוששות מהירה מאין כמוה. רוסיה - בת הברית של האויבים שלנו - נוחלת מפלות מיד אוקראינה ונחלשת צבאית וכלכלית מאד.

החמאס מוכה על ידינו מכה ניצחת, החיזבאללה חטף מפלה, האויב הסורי איננו, ויש שם משטר חדש. ולאחרונה - הסרת האיום הגרעיני האיראני. רוב טילי הקרקע-קרקע שלו הושמדו, רוב המשגרים יצאו מכלל פעולה, וגולת הכותרת - מתקני הגרעין נהרסו. היש תחושה של 'אחישנה' גדולה מזו? האין עלינו חובה להודות לה'?", תהה הרב.

הקריאה מתפרסמת על רקע מבצע התקיפה הישראלי באיראן, שזכה לשבחים על עוצמתו ודיוקו, והביא להשמדת מטרות אסטרטגיות בעומק שטחה של איראן - ובהן מתקני גרעין - תוך הצלת אזרחים רבים מפגיעות טילים וכלי טיס בלתי מאוישים.