
שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש, סייר היום (חמישי) בחיפה וביקר באחת מזירות הנפילה בעיר, במסגרת מאמצי הממשלה לסייע לתושבים שנפגעו ממתקפת הטילים האחרונה.
השר שוחח עם תושבים שביתם נפגע והגיע גם לישיבת חב"ד בעיר, שנפגעה במטח הטילים. במקום נחשף לנזקים הכבדים שאירעו למבנה הישיבה.
בסיור השתתף גם חבר מועצת העיר אברהם שטרן, שהציג בפני השר את צרכי התושבים והדגיש את הדחיפות שבטיפול בנזקי המלחמה. השר הבטיח לפעול מול הרשויות הרלוונטיות על מנת להעניק סיוע מירבי לתושבים.
"בסייעתא דשמיא, מבצע 'עם כלביא' הסתיים עם מספר נפגעים קטן יחסית, על אף הכאב על כל נפגע ונפגע", אמר השר פרוש. "עלינו להודות לה' על הניסים הגלויים והסמויים. התחזיות הראשוניות צפו פגיעה קשה בהרבה בעורף".
השר הדגיש את חוסנם של התושבים והוסיף: "כפי שראיתי כאן בחיפה ובאזורים אחרים בארץ, התושבים מגלים חוסן יוצא דופן — כזה שאפשר את קיומה של המערכה להשמדת איום הגרעין האיראני. עלינו להירתם ולסייע לכל מי שנפגע לשוב לשגרה בהקדם".
בהתייחסו לנושא התחדשות עירונית, הדגיש השר פרוש: "שמעתי הן מהתושבים והן מחבר המועצה שטרן על הדחיפות והחשיבות בקידום פרויקטים של התחדשות עירונית ופינוי-בינוי. אני קורא לכל הגורמים הרלוונטיים לפעול במהירות, לקצר הליכים בירוקרטיים ולהאיץ את התהליכים — על מנת למנוע חלילה אסונות נוספים בעתיד".