סלמון איטלקי
סלמון איטלקיצילום: יאיר גבירץ

הם אומרים שאנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים - ובמקרה של המנה הזו, העיניים לא טועות.

סלמון איטלקי במראה אלגנטי וטעמים מדויקים, שמוכיח שאפשר להרשים גם במינימום מרכיבים ובמקסימום סטייל.

מרכיבים (ל־4 מנות):

2 פילה סלמון, חתוכים ל־4 ריבועים שווים

4 עגבניות שרי

שיני שום קונפי

חופן בזיליקום טרי

אגוז מלך אחד

כפית שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

עגבניות קונפי:

מכניסים את עגבניות השרי לתנור שחומם מראש ל־160 מעלות, למשך חצי שעה - עד שהן מתרככות ומקבלות גוון מתקתק ועשיר.

הכנת הדג:

חותכים את פילה הסלמון ל־4 ריבועים שווים (2 מכל פילה), מניחים בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם ל־200 מעלות למשך 8 דקות בלבד. הדג יוצא עסיסי וזהוב - בדיוק במידה הנכונה.

הפסטו:

טוחנים במעבד מזון את הבזיליקום הטרי, שמן הזית ואגוז המלך עד לקבלת מרקם חלק ומרוכז.

הגשה יוקרתית:

מניחים שלולית נדיבה של פסטו במרכז הצלחת, מעליה קוביית סלמון חמה, מעל הדג מניחים עגבניית שרי קונפי, ולצד המנה מוסיפים שן שום קונפי לקישוט וטעם.

התוצאה: מנה אלגנטית, קלה להכנה, עם ניחוחות ים תיכוניים וטוויסט איטלקי - כזו שלא תבייש שולחן שף.

בתיאבון!