השר לביטחון לאומי
השר לביטחון לאומיצילום: ערוץ 7

זינוק של כ-500% נרשם בתלונות שהוגשו נגד המשרד לביטחון לאומי בשנת 2024, לעומת שנת 2023 - מ-226 ל-1,436 - ועיקרן היו בסוגיית הרישיונות לנשק. כך עולה מדוח נציב תלונות הציבור.

מדובר במספר הבקשות לרישיונות שהוגשו לאגף לרישוי כלי ירייה במשרד לביטחון לאומי לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל, דבר שהביא לעומסים כבדים על האגף ולעיכובים בטיפול בבקשות.

מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, התייחס לזינוק החד בתלונות של המשרד לביטחון לאומי ולמספר התלונות הגבוה שהוגש נגד כל הגופים יחד: "זינוק של 500% במספר התלונות בנושא בקשות לרישיון נשק מחייב בדק בית במשרד לביטחון לאומי. נתון מטריד נוסף הוא העובדה שגם בסיום שנת 2024 - יותר משנה מתחילת מלחמת חרבות ברזל - נמצאות אלפי תלונות מוצדקות על משרדי הממשלה. על השר לביטחון לאומי ועל השרים הרלוונטיים האחרים לשים מול עיניהם את השירות לציבור בעת חרום זו ולפעול לתיקון הטעון שיפור".

לשכת השר הגיבה לדו"ח מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור באמירה כי מדובר ב"תעודת כבוד" לפעילות השר בתחום הנשק הפרטי.

בהודעה נמסר כי מאז כניסתו לתפקיד חלה עלייה חדה במספר רישיונות הנשק שהונפקו - מעל ל-200 אלף בשנתיים וחצי האחרונות לעומת כ-130 אלף רישיונות מאז קום המדינה. עוד נמסר כי עיכובים שחלו בתחילת הדרך טופלו, והשר הודה לעובדי משרדו שפעלו גם בימי שישי ושבת בזמן הלחימה. הלשכה תקפה את היועצת המשפטית לממשלה על בלימת מהלך להעסקת בנות שירות לאומי כפקידות רישוי, וטענה כי טענותיה "מגוחכות ומופרכות".

בסיום ההודעה קורא השר לציבור: "אזרחי ישראל, מי שיכול - צאו ותתחמשו!"