
עשרות אלפי אזרחים חתמו על עצומה שנשלחה הבוקר (שלישי) לחברי הכנסת בקריאה שלא לחוקק חוקים שנויים במחלוקת במהלך החודש הקרוב.
בעצומה נכתב, "פספסנו הזדמנות אחת לאחדות לאחר טבח ה-7.10, ה'ביחד ננצח' התפוגג ושוב חזרנו לשיח של ה-6.10. חקיקה מפלגת מכל צדדי המפה הפוליטית, שיח מסית וניסיון דה לגיטימציה לנבחרי ציבור, לפעילים חברתיים ולמחנות פוליטיים שלמים".
עוד נכתב, "הפעם לא נפספס את ההזדמנות, כדי שלא נתפלג פעם נוספת כל צד חייב להוריד את הלהבות, הדרישה שלנו נוגעת לכל חברי הכנסת - אופוזיציה וקואליציה כאחד: אל תקדמו הצעות חוק מעוררות מחלוקת למשך חודש אחד בלבד. מעכשיו ועד ה-1 באוגוסט, אנחנו רוצים כנסת העוסקת רק בביטחון, אחדות, סיוע ושיקום".
לדברי המארגנים, "בעת מלחמה על עתידנו כאן, זה לא הזמן להעלות הצעות אי אמון בממשלה, כמו שזה לא הזמן לקדם חוקים שאין להם תמיכה מוחלטת של כלל חברי הבית".
על העצומה חתמו עשרות אנשי ציבור, ביניהם גיא הוכמן, דנה ספקטור, צדי צרפתי, נעמי לבוב, צופית גרנט, יזהר כהן וציפי רפאלי.
