הרב אלי בן דהן
הרב אלי בן דהןצילום: ערוץ 7

הרב אלי בן דהן, מנכ"ל בתי הדין הרבניים, מתריע בראיון לערוץ 7 על מצבם הכלכלי הקשה של בתי הדין הרבניים בעקבות הקיצוצים בתקציב מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל".

"אין ספק שמאז המלחמה התקציבים שלנו קוצצו עוד יותר", אומר בן דהן. "לא ביקשנו מאה מיליון שקלים - אפילו עשירית מהסכום הזה יפתור לנו הרבה בעיות".

לדבריו, אחת הסוגיות הדחופות ביותר היא מערכת המחשוב. "אנחנו עובדים עם מערכת מיושנת שדורשת החלפה מיידית, אך טרם קיבלנו לכך אישור", הוא מסביר.

בנוסף, הוא מציין כי בית הדין בחיפה נפגע ישירות מטיל איראני ונמצא כעת מחוץ לפעולה: "אנחנו צריכים תקציב למעבר זמני, לרכישת ריהוט ומחשוב - הרבה דברים נהרסו".

בן דהן מבקש גם חיזוק מערכתי בעבודת הדיינים. "לכל שופט יש עוזר אישי, אבל בכל בתי הדין הרבניים יחד יש רק 11 עוזרים הלכתיים. אנחנו מבקשים עוזר הלכתי לכל הרכב - זה יפחית מהעומס העצום".

לדבריו, יש צורך גם בעובדים מנהליים נוספים שיסייעו בפתיחת תיקים, כתיבת פרוטוקולים, דיוור זימונים והפעלת מערך השומרים בכניסות לבתי הדין.

לסיום הוא מתייחס לסבב המינויים הבא: "ההערכות מדברות על בין שישה לתשעה דיינים נוספים, אבל עוד לפני שממנים - צריך לדאוג לתשתיות. עוזרים הלכתיים ועובדים מנהליים".