
תחקיר שפורסם השבוע באתר FakeReporter מעלה טענות בנוגע לערוץ "חדשות איראן", שפועל בטוויטר, טלגרם ופלטפורמות נוספות מאז אוקטובר 2024.
על פי התחקיר, מדובר במיזם תקשורתי מתוחכם ואנונימי שנועד להשפיע על דעת הקהל בישראל, תוך שימוש בעדכונים שוטפים מהשטח באיראן ושילוב של מסרים המעודדים את הפלת המשטר בטהרן.
לטענת עורכי התחקיר, מאחורי הערוץ עומדים שני פעילים המזוהים עם הימין השמרני בישראל, בוגרי "המכללה למדינאות", שאחד מהם מקושר לפורום קהלת. בין השמות שעלו: טל לוריא ודנאל בן נמר.
בתחקיר הובאו ראיות לשיתופי פעולה ותמיכה מצד אישים המזוהים עם פורום קהלת, אך לא הופיעה עדות חד-משמעית לכך שהפורום עצמו עומד מאחורי היוזמה או מממן אותה ישירות.
מנגד, בתגובה שפורסמה מטעם לוריא ובן נמר, אישרו השניים כי הם עומדים מאחורי "חדשות איראן", אך דחו בתוקף כל קשר לפורום קהלת: "לא דיברנו עם פורום קהלת אפילו פעם אחת. מדובר ביוזמה עצמאית, שמומנה עד כה בידי ארבעה אנשים פרטיים מההייטק, ללא כל תמיכה ממסדית".
לטענתם, מטרת הערוץ היא לספק לציבור הישראלי מידע עדכני ומעמיק על הנעשה באיראן, לאו דווקא ממניעים פוליטיים: "הבנו שהיא האירוע הרציני פה... הקמנו צוות מגובש של ימנים, שמאלנים, אנשי 8200 ואפילו עולים מאיראן".
השניים הודו כי בוצעו טעויות בפרסומים מסוימים, אך הדגישו כי מדובר בשוליים ביחס להיקף העבודה: "אנחנו לגמרי קונים סטטיסטיקה של שלוש טעויות. זה יותר טוב מהאחוזים של כיפת ברזל".
לסיכום כתבו: "דווקא בתקופה הזאת, עם ישראל צריך להיות מאוחד נגד האויבים שלו. בואו נתעסק בזה - וביחד ננצח".