
תלונות שהגיעו בימים האחרונים לארגון יד לאחים מלמדות שארגוני מיסיון מנסים לנצל את מצוקתם של תושבים שביתם נפגע כתוצאה מפגיעת טילים מאיראן לצרכי הטפה לנצרות.
מחומרים שאספו ב'יד לאחים' הכוללים סרטונים ופרסומים ברשת, עולה כי מטרת הסיוע מצד אותם הארגונים הוא להפיץ את בשורת הנצרות, בין היתר אצל אוכלוסיות מוחלשות כמו ניצולי שואה.
בהודעה ששלחו באחד הארגונים לתורמים שלהם נכתב בנוגע לעיר פתח תקווה כי "הצוות שלנו מספק באופן אישי מצרכים חיוניים למשפחות שפונו למלונות, תוך שהוא חולק את הבשורה עם אלו שאיבדו את הכל".
בעקבות כך, פנו בארגון יד לאחים בפניה בהולה לראשי הערים בהם נפגעו בתי תושבים במטרה להזהיר אותם על הפעילות ולבקש מהם לעבור עם גופים רשמיים בלבד. במכתב שהוציא ראש מחלקת המיסיון בארגון, הרב חנוך גכטמן וכן הרב שמואל ליפשיץ מראשי הארגון הם מציינים כי הסיוע המלווה בחומרי מיסיון עלול לבלבל ולהשפיע לרעה על האוכלוסייה המוחלשת. כמו כן, מודים השניים במכתבם לראש הערים על פעילותו הרבה והטיפול בעקבות פגיעת הטיל במקום.
"ברצוננו להביע את הערכתי הרבה לפעילות העירייה בעתות חירום ולאופן שבו היא מטפלת בתושבי העיר הנפגעים - פיזית ורגשית - בעקבות פגיעת הטיל", נכתב במכתב לראשי הערים. "יחד עם זאת, אנו פונים אליך כדי להסב את תשומת ליבך לתופעה מדאיגה שהתגלתה בשטח: קבוצות מיסיונריות שונות, חלקן מזוהות עם זרמים נוצריים, פועלות בשכונות שנפגעו, תוך ניצול מצוקתם של תושבים לקבלת סיוע חומרי ורגשי - במטרה לקדם מסרים דתיים המיועדים להמרת דתם של יהודים".
"התקבלו דיווחים כי הסיוע שניתן מלווה בהפצת חומרי תעמולה מיסיונריים ובניסיונות ליצור קשרים אישיים שמובילים לשיח דתי, אשר עלול לבלבל ובעיקר להשפיע לרעה על אוכלוסיות מוחלשות, צעירים ואף ילדים. חשוב לציין כי ארגוני המיסיון הפעילים בארץ מספרים על פעילותם בפתח תקווה. נבקש את התערבותך המיידית על מנת לוודא שסיוע הומניטרי ופיננסי בעיר ייעשה תחת פיקוח ראוי, ובשיתוף פעולה עם גופים רשמיים, מוכרים, ובלתי מזוהים עם מטרות זרות לאופייה היהודי של מדינת ישראל ותושביה", נכתב במכתב לראשי הערים.
בארגון יד לאחים אומרים בתגובה: "זאת לא הפעם הראשונה מאז תחילת המלחמה שאנחנו מזהים את הניסיונות של ארגוני המיסיון לנצל את המלחמה למען קידום מטרותיהם. ראינו את זה בתחילת המלחמה בדרום, בבתי החולים עם החיילים הפצועים ובהזדמנויות נוספות. אנו קוראים לציבור לשים לב לתופעה החמורה, ובמידה ונתקלתם בה - לדווח לנו על מנת שנוכל לטפל בה בהקדם ולפעול לעצירת פעילותם".
