בפתח ישיבת סיעת עוצמה יהודית יצא השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר במתקפה נגד המתווה המתגבש לשחרור חטופים מעזה.
"העסקה שעל הפרק היא פרס לחמאס שיוכל לשקם את עצמו, ועושה סלקציה בין חטופים. אני קורא שוב לראש הממשלה לחזור בו מהטעות האיומה הזו", אמר בן גביר.
הוא הביע אכזבה עמוקה מהדרך בה נוקטת הממשלה בעזה. "כואב לומר - אבל אנחנו מעניקים ניצחון לטרור. העם בחר ימין - והעם מצפה למדיניות ימין".
לדבריו, המתווה המדובר אינו מהווה הישג, אלא תבוסה. "העסקה עוצרת את צה"ל, מסיגה אותו ממקומות שנכבשו בדם, משחררת מחבלים עם דם על הידיים, ומשאירה חטופים כקלפי מיקוח. היא תאפשר לחמאס להתארגן מחדש, למלא מחסנים - ולפגוע שוב בחיילים שלנו".
בן גביר גם הביע ספק בטענה כי המהלך יוביל להכרעת חמאס. "מי שמספר לנו שזה ניצחון - לא אומר את האמת. זה לא הסכם של הכרעה, זו עסקה של כניעה. זו לא הפעם הראשונה - מדובר בדפוס מסוכן של ויתורים לארגון טרור".
בנוגע לטענות כי ארה"ב לוחצת לקדם את העסקה השיב: "אני לא מפחד מריב עם טראמפ. כשהוא דרש 'כולם או שערי גיהנום', זו הייתה הזדמנות. התחננתי שננצל אותה - אבל לא עשינו זאת".
השר פנה הציבור ואמר "אני שומע את ההאשמות שאין בי רחמים. אבל מה תגידו לאמהות של חיילים שייפלו במקומות שצה"ל נסוג מהם - וייאלץ לשוב ולכבוש בדם?"
הוא גביר קרא לשותפו לקואליציה, השר בצלאל סמוטריץ', להצטרף אליו ולסכל את המהלך: "כשהיינו לשון מאזניים - מנענו עסקאות כאלה. גם עכשיו עוד לא מאוחר מדי".