
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן טוען בריאיון ראשון לתקשורת האמריקנית מאז תום המלחמה כי ישראל ניסתה להתנקש בחייו.
את הדברים אמר לעיתונאי טאקר קרלסון. "הם ניסו, אבל כשלו", אמר פזשכיאן, ובתגובה לשאלת קרלסון אם ישראל עמדה מאחורי ניסיון ההתנקשות השיב בחיוב.
לדבריו, "אני לא מפחד להקריב את חיי לטובת מדינתי, לטובת החופש של מדינתי. אבל האם זה יביא ביטחון ושלום לאזור? זה יביא עוד שפיכות דמים".
נשיא איראן הבהיר כי "ארצות הברית לא הייתה זו שעמדה מאחורי הניסיון להתנקש בחיי. זו הייתה ישראל. הייתי בפגישה, דנו בדיונים כיצד להתקדם, והודות למודיעין ולמרגלים שהיו להם הם ניסו להפציץ את האזור שבו ערכנו את הכינוס. אלוהים הוא זה שמחליט מי יחיה ומי ימות. אנחנו לא מפחדים להפוך לשהידים".
עוד הוסיף פזשכיאן כי איראן "מעולם לא תמכה בניסיונות להתנקש בטראמפ", בניגוד לעדויות שפורסמו בעבר. לדבריו, לטהרן "אין בעיה" לחדש את השיחות עם ארצות הברית.
בריאיון התייחס פזשכיאן גם למלחמה בעזה: "נתניהו הורג נשים וילדים בעזה, מפציץ בתי ספר ובתי חולים, אזרחים ואזורי מגורים. זה רצח עם. הם חסמו כניסה של סיוע הומניטרי. אז זה השפיע על האופן שבו המדינה שלי וכל האזור מסתכלים על ישראל. אנחנו לא תקפנו את ישראל. הם תקפו אותנו".