
הרב יצחק זילברשטיין התייחס היום (רביעי) לפסק ההלכה שפרסם בימים האחרונים ועורר תהודה רבה בציבור החרדי לפיו ראוי שלא לאכול צ'ולנט בימות החול אלא לשמור את המאכל לשבת בלבד.
הרב זילברשטיין הבהיר היום כי דבריו לא נאמרו כאיסור גורף, ו"בוודאי שבסעודות מצווה שנהגו להגיש מאכל זה, אפשר לאכלו".
אשר לישיבות שנוהגות להגיש צ'ולנט בארוחת הערב של יום חמישי, השיב הרב: "בוודאי שיאכלו ענווים וישבעו, כי בחורי ישיבות צריכים לסמוך על ראשי הישיבה בכל דבר וענין, ואם הנהלת הישיבה מביאה מאכל זה לארוחת ערב בימות החול, בוודאי שיש לאכלו".
הרב הבהיר כי ההוראה המקורית נועדה כהידור לקיום מצוות כבוד השבת, אך בישיבות ובשמחות משפחתיות מותר לאכול צ'ולנט גם בימות החול.
פסק ההלכה המקורי עורר דיון נרחב בציבור החרדי, במיוחד בקרב ישיבות ומוסדות תורניים שנוהגים להגיש את המאכל המסורתי גם מחוץ לשבתות.