אורית סטרוק
אורית סטרוקצילום: ערוץ 7

שרת ההתיישבות אורית סטרוק מאיימת אם יהיה הסכם שיוביל לסיום המלחמה, כשחמאס מהווה איום על תושבי העוטף, היא תתפטר מהממשלה.

"לא נצא מעזה בצורה שמפקירה את תושבי הדרום ומייצרת לנו את ה-7 באוקטובר הבא. אם נצא מעזה בצורה שמפקירה את תושבי הדרום - אני, אורית סטרוק, לא מוכנה להיות חלק מזה", אמרה סטרוק בשיחה עם תושבת אופקים.

הוא הוסיפה "אם ראש הממשלה יחזור מארה"ב עם הסכם שמפקיר את הביטחון של אופקים, של שדרות, של יישובי העוטף ושל מדינת ישראל בכלל - יש מצב שמחר אנחנו לא בממשלה הזאת".

בכאן חדשות פורסם כי ראש הממשלה בנימין נתניהו עמד בקשר רציף עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' בזמן ביקורו בוושינגטון וניסה לשכנע אותו שלא לפרק את הממשלה בשל העסקה המסתמנת עם חמאס.

על פי הדיווח השניים שוחחו כמה פעמים מאז נחיתתו של ראש הממשלה בוושינגטון ביום ראשון. נתניהו חושש מפרישה של סמוטריץ' מהממשלה ללא הודעה מוקדמת, בין היתר בשל הדיווחים על התגמשויות ישראליות במשא ומתן.

שר האוצר מצדו הבהיר כי אם יגיע למסקנה שעסקה תפגע במאמץ להשמיד את חמאס, הוא יעזוב את הממשלה.

גורם בסביבת נתניהו אמר כי אם סמוטריץ' לא יפרק את הממשלה, גם השר איתמר בן גביר יישאר בפנים ולא תהיה פגיעה בשלמות הקואליציה.