ההתיישבות החדשה שעלתה לקרקע בגליל
ההתיישבות החדשה שעלתה לקרקע בגלילצילום: נחלה

במבצע נחוש תוך יממה, עלו לקרקע עשר משפחות לנקודת התיישבות חדשה בגליל. מדובר באתר זמני שנקבע עד להקמת היישוב רמת ארבל.

האתר הזמני החל לפעול בתגובה לניסיונות השתלטות חוזרות של חמולות ערביות על אדמות המדינה והיווה זרז להחלטת הממשל להקים יישוב יהודי במקום.

המתיישבים הודיעו כי מטרת עלייתם לקרקע היא ליישם בפועל את החלטת הממשלה מיולי 2023 להקים את היישוב רמת ארבל.

מתנועת נחלה נמסר: "העלייה לקרקע ברמת ארבל מסמנת תקופה חדשה בגליל - תקופה של בניין, של תקווה, ושל חזרת ההתיישבות הציונית לנוף הצפוני של מדינת ישראל. העלייה היא יישום בפועל של החלטת ממשלה, ואנו קוראים לציבור הרחב להצטרף ולחזק".

בקבוצות הווטסאפ של הישוב נכתב: "שמחים לשתף, במבצע חומה ומגדל 2025, עלו 10 מבני מגורים עם משפחות על אדמות מדינה באתר בו הממשלה יכולה לאשר מיידית אתר זמני כבסיס לאישור הממשלה להקים את היישוב רמת ארבל בגליל התחתון. עשרות אנשים ומשפחות השתתפו בהקמה המרגשת. בין המשאיות שעלו ופרקו מבנים, עבדו בשטח, הקימו שירותים, סידרו עירוב לשבת, פתחו דלתות וחלונות, התקינו מדרגות ועוד. קולות של ריתוך ומכות פטיש נשמעו באוויר נעים לאור ירח...'עלה נעלה כי יכול נוכל לה'".