
לרגל יום העוגות הבינלאומי שחל ב־20 ביולי, ערכה רשת "מאפה נאמן" את סקר העוגות השנתי הגדול שלה, בהשתתפות 63 סניפים מצפון ועד דרום.
הסקר בחן את הרגלי הצריכה של הלקוחות ברחבי הארץ ואת העדפותיהם המתוקות לשנת 2025.
מהנתונים עולה כי הישראלים צורכים בממוצע בין 9 ל־11 עוגות בשנה לנפש - עלייה קלה לעומת השנה הקודמת, אז עמד הממוצע על 8-10 עוגות לאדם.
הטעמים המובילים בדירוג:
עוגת שוקולד קלאסית - 18% (עלייה של 5% מהשנה שעברה)
עוגת גבינה פירורים - 10%
עוגות מאפינס - 8.9%
עוגת גבינה אפויה - 8.7%
עוגת שמרים בטעם שוקולד - 6.8%
עוגת שיש קלאסית - 7%
עוגת שיש תפוז - 6.4%
שמרים גבינה - 5.4%
עוגת פררו רושה - 4.6%
טעמים נוספים - 24.2%
עם זכייתה במקום הראשון, משתפת הרשת את המתכון האהוב לעוגת השוקולד "ילדודס" של מימי נאמן:
🍫 עוגת שוקולד סוכריות של מימי נאמן - המתכון המנצח
מצרכים
2 וחצי כוסות קמח מנופה
2 כוסות סוכר
2/3 כוס אבקת קקאו
1/3 כוס שוקולית
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
3 ביצים בגודל מדיום
1 כוס שמן
2 כוסות מים
2 שקיות סוכר וניל
1 כף תמצית וניל
לציפוי:
1 מיכל קצפת צמחית
2 חפיסות שוקולד מריר
סוכריות צבעוניות לקישוט
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה רחבה מערבבים את כל החומרים היבשים.
בקערה נפרדת טורפים את הרכיבים הרטובים.
מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים היטב עד למרקם חלק.
יוצקים לתבנית קוגלהוף משומנת ואופים כ־45 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
לציפוי: מחממים קצפת עד להופעת בועות, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד קבלת גנאש חלק.
שופכים את הגנאש החם על העוגה ומפזרים סוכריות צבעוניות.
האם המציאות הביטחונית משפיעה על הצריכה המתוקה?
האם ייתכן שהעלייה המרשימה של 5% בבחירת עוגת השוקולד הקלאסית קשורה גם למצב הרוח הלאומי ולמציאות המורכבת של השנים האחרונות?
"ייתכן שהמתוק הפך בעיני רבים למפלט רגשי", אומרים ברשת. "בעיצומה של שנה מאתגרת, עוגת שוקולד פשוטה - היא רגע של בית, חום ונחמה".
אנחנו משאירים את השאלה הזו פתוחה - ואת הבחירה בעוגה, בידיים שלכם.