
תשכחו ממה שהכרתם - מתכון קיצי מפתיע שמשלב אבטיח, גבינת עזים וזעתר לקרפצ'ו יוקרתי, קליל ומרענן.
אידיאלי לאירוח או כפינוק אישי שובר שגרה.
מצרכים (ל־2 מנות):
4 פרוסות דקות מאוד של אבטיח (ללא גרעינים)
80 גרם גבינת עזים קשה או חצי־קשה, מפוררת
חצי חופן זעתר טרי (או אורגנו טרי)
1 כף שמן זית כתית מעולה
חומץ בלסמי מצומצם (לזליפה לקישוט)
פלפל שחור גרוס טרי
כמה טיפות מיץ לימון (רשות)
🍴 אופן ההכנה:
פורסים את האבטיח לפרוסות דקיקות (פחות מס"מ בעובי), ומסדרים אותן בצורת קרפצ'ו - שטוחות, אחת ליד השנייה - על צלחת הגשה שטוחה.
מפזרים מעל את גבינת העזים המפוררת והזעתר.
מתבלים בפלפל שחור גרוס.
מזליפים שמן זית איכותי וחומץ בלסמי מצומצם - ליצירת ניגוד טעמים מענג בין מתוק, חמוץ ומלוח.
(אם רוצים) מוסיפים כמה טיפות לימון לרעננות נוספת.
מגישים מיד - קר, טרי, ומרשים.
בתיאבון!
קרפצ'ו האבטיח הזה יגרום לאורחים שלך לשכוח שיש דבר כזה קינוח.