קרפצ'יו אבטיח
קרפצ'יו אבטיחצילום: AI

תשכחו ממה שהכרתם - מתכון קיצי מפתיע שמשלב אבטיח, גבינת עזים וזעתר לקרפצ'ו יוקרתי, קליל ומרענן.

אידיאלי לאירוח או כפינוק אישי שובר שגרה.

מצרכים (ל־2 מנות):

4 פרוסות דקות מאוד של אבטיח (ללא גרעינים)

80 גרם גבינת עזים קשה או חצי־קשה, מפוררת

חצי חופן זעתר טרי (או אורגנו טרי)

1 כף שמן זית כתית מעולה

חומץ בלסמי מצומצם (לזליפה לקישוט)

פלפל שחור גרוס טרי

כמה טיפות מיץ לימון (רשות)

🍴 אופן ההכנה:

פורסים את האבטיח לפרוסות דקיקות (פחות מס"מ בעובי), ומסדרים אותן בצורת קרפצ'ו - שטוחות, אחת ליד השנייה - על צלחת הגשה שטוחה.

מפזרים מעל את גבינת העזים המפוררת והזעתר.

מתבלים בפלפל שחור גרוס.

מזליפים שמן זית איכותי וחומץ בלסמי מצומצם - ליצירת ניגוד טעמים מענג בין מתוק, חמוץ ומלוח.

(אם רוצים) מוסיפים כמה טיפות לימון לרעננות נוספת.

מגישים מיד - קר, טרי, ומרשים.

בתיאבון!

קרפצ'ו האבטיח הזה יגרום לאורחים שלך לשכוח שיש דבר כזה קינוח.