גשם שוטף פרץ על העיר ניו־יורק ומדינות השכנות והוביל להצפות ולקריסת התחבורה הציבורית.

בעקבות הצפה ברשת רכבות ה־MTA, הופסקו זמנית הקווים 1, 2 ו‑3 במנהטן, ונרשמו עיכובים משמעותיים בקווים E, F, M ו‑R בקווינס.

מאות נוסעים נלכדו בתחנות ובקרונות, חלקם צעדו במים עד הברכיים בדרכם החוצה. יותר מאלף בני אדם נותקו מחשמל באזור קווינס.

במקביל, הכבישים המובילים אל מחוץ לעיר נחסמו. כבישים מהירים כמו ה-FDR Drive הפכו לנהרות, וה-Bronx River Parkway ו-Taconic State Parkway נסגרו לשני הכיוונים. כלי רכב ננטשו במים, וחלקם נסחפו.

שדות התעופה באזור חוו אף הם שיבושים קשים. ב-JFK דווח על עיכובים של יותר משלוש שעות בטיסות היוצאות, ובניוארק ההמתנה הגיעה לשעתיים.

בניו ג'רזי הכריז מושל המדינה פיל מרפי על מצב חירום בעקבות ההצפות הנרחבות. "אנחנו מתמודדים עם מזג אוויר קיצוני שמסכן חיי אדם", כתב מרפי, וקרא לתושבים להישאר בבתים.

שטפונות בניו ג'רזי
שטפונות בניו ג'רזיReuters/Brian Branch Price/ZUMA Press Wire