
מה שהתחיל אי שם בשווארמה קטנה באשדוד הפך לאייקון קולינרי שמככב היום כמעט בכל חנות בשר בארץ - סלט דודו. סלט מהיר, פשוט וטעים שמעניק בעיטה רעננה של חריפות לצד כל פיתה עם שווארמה, צלחת קבב או מנת פרגית עסיסית.
הסלט הזה לא מתיימר להיות מתוחכם - אבל הוא עושה את העבודה בגדול: חמיצות עדינה, חריפות נעימה, ניחוח שום וטריות של עגבניות מזן מגי שמחברות את הכול יחד.
מצרכים (ל־2-4 מנות):
5 עגבניות קטנות וקשות (מומלץ מזן מגי)
1 פלפל ירוק חריף
3 שיני שום
רבע צרור פטרוזיליה
כפית שמן זית
כפית מיץ לימון
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
קוצצים גס את הפלפל החריף, שיני השום והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון והמלח, מערבבים היטב - ומגישים.
טיפ להגשה: הסלט במיטבו כשהוא מוגש מיד לאחר ההכנה, עם בשר חם או בפיתה טרייה.