עגבניות
עגבניותצילום: ISTOCK

מה שהתחיל אי שם בשווארמה קטנה באשדוד הפך לאייקון קולינרי שמככב היום כמעט בכל חנות בשר בארץ - סלט דודו. סלט מהיר, פשוט וטעים שמעניק בעיטה רעננה של חריפות לצד כל פיתה עם שווארמה, צלחת קבב או מנת פרגית עסיסית.

הסלט הזה לא מתיימר להיות מתוחכם - אבל הוא עושה את העבודה בגדול: חמיצות עדינה, חריפות נעימה, ניחוח שום וטריות של עגבניות מזן מגי שמחברות את הכול יחד.

מצרכים (ל־2-4 מנות):

5 עגבניות קטנות וקשות (מומלץ מזן מגי)

1 פלפל ירוק חריף

3 שיני שום

רבע צרור פטרוזיליה

כפית שמן זית

כפית מיץ לימון

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.

קוצצים גס את הפלפל החריף, שיני השום והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.

מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון והמלח, מערבבים היטב - ומגישים.

טיפ להגשה: הסלט במיטבו כשהוא מוגש מיד לאחר ההכנה, עם בשר חם או בפיתה טרייה.