השר לנדאו תקף את דבריו של אולמרט באוזניו של דן שילון בגלי צה"ל ואמר כי הרעיונות של אולמרט לא יביאו כל פתרון לבעיה הדמוגרפית, וכי כל הוויתורים החד צדדיים שעליהם מדבר אולמרט יביאו את הפלשתינאים למסקנה שהטרור משתלם.

"וכי עולה בדעתך שבעקבות המהלכים הללו ייפסק ייצור טילי הקאסם?" שאל לנדאו "אני רוצה לשאול את אולמרט והחבורה הזו איך יועילו המהלכים החד צדדיים אם לרשות הפלשתינית יהיו טילי קרקע אוויר מתוחכמים יותר מאלה של היום ויופל מטוס בנתב"ג, או שלעזה ייובאו קטיושות לא בהברחה אלה בגלוי לנמל עזה ומשם ישוגרו על אשקלון ואשדוד. האמירות שבוויתורים נביא לפתרון הטרור הן אמירות מופרכות. אנחנו מכירים את תרופות הקסם שכדאי לבדוק אם אין מאחוריהן רק פוליטיקה שלא תביא לפתרון אמיתי".

"אנשים מציעים הצעות כל יום מתוך מגמה של העלאת הרייטינג בלבד, במקום להשקיע מאמץ במאבק בטרור", אומר לנדאו "הדברים הללו מביאים לידי ביטוי חלקים עייפים בעם הקיימים לצערי בכל מצב של מלחמה, וישנם פוליטיקאים המבקשים להיבנות מהמגמות הללו".

"הליכוד במדיניותו בחודשים האחרונים רומס את כל העקרונות ואת כל הבטחותיהם והבטחות חברי הכנסת והשרים בפני חברי מרכז המפלגה לפני שנבחרו לכנסת. אני מצטער לראות שאם בעבר רק אנשים כביילין ובורג היו מנצלים את עייפות הציבור במקום לחזק אותו, הרי שכעת אני רואה בתוך הליכוד אנשים ששואפים לפתרונות קסם תרופות פלא ונוסחאות קלות", מוסיף לנדאו "זו הפרה של איש ציבור את ההסכם בינו לבין הציבור".

בהתייחסו לדברי ראש השב"כ אבי דיכטר אתמול כי "לא סיפקנו לעם ישראל את ההגנה לה הוא זכאי", אומר לנדאו כי "אהוד אולמרט הוא הסיבה לכך שנמשיך להיכשל מול הטרור. נכשלנו כי לא נלחמנו בטרור די הצורך לכן עדיין אנחנו רואים את המשטרה הפלשתינית פועלת בכל רחבי יש"ע וכך גם אנשי חמאס שמתנהלים באופן חופשי". (ש)