סוכר
סוכרiStock

חוקרות הפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט בטכניון גילו כי צריכת סוכר לבן משנה את הגנום של חיידקי המעי, ובכך פוגעת בתפקוד מערכת החיסון.

את המחקר הובילו פרופ' נעמה גבע-זטורסקי והדוקטורנטית נועה גל-מנדלבאום, יחד עם צוות המעבדה. המאמר פורסם בכתב העת Nature Communications.

המחקר התמקד בחיידק Bacteroides thetaiotaomicron, אשר ממלא תפקיד מרכזי בהגנה על מערכת העיכול.

החוקרות גילו כי חשיפה לסוכר לבן גורמת להיפוך DNA בגנום החיידק - תהליך גנומי מהיר המוביל לשינויים באוכלוסיית תאי T, בהפרשת ציטוקינים ובחדירות המעי.

לדברי החוקרות, השינויים הגנטיים שנצפו הם הפיכים: בעכברים שנמנעו מצריכת סוכר, חל היפוך חוזר ב-DNA של החיידקים, ולאחר מכן שבו המדדים החיסוניים לתפקודם התקין.