שקשוקה לבנה
שקשוקה לבנהצילום: הירושלמי

העגבניות בחופשה, אבל השקשוקה נשארת איתנו - ואפילו משתדרגת. קבלו את "השקשוקה הלבנה": מנה קלה, ייחודית ומפתיעה שתכבוש את שולחן הבראנץ' שלכם.

בלי רוטב אדום, עם שמנת עשירה וטוויסט פריך של ירקות רעננים - כל ביס פשוט ממכר.

אז מה צריך בשביל להפוך את השקשוקה שלכם ללבן על לבן?

מצרכים:

בצל לבן אחד

3 שיני שום

גבעול סלרי קצוץ

חופן שעועית ירוקה (אפשר קפואה)

שמנת מתוקה לבישול (כחצי כוס)

כף גבינת פרמזן מגוררת

2 ביצים

מלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים אותו קלות עד שהוא מזהיב.

מוסיפים את השום (חתוך גס), הסלרי והשמנת. מבשלים יחד כ-5 דקות עד שהטעמים מתחברים.

מכניסים את השעועית, מתבלים, שוברים בזהירות את הביצים לתוך המחבת ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ-5 דקות נוספות.

רגע לפני ההגשה - מפזרים מעל עוד קצת פרמזן וקצת סלרי לקישוט.

ולמה זה עובד?

הקרמיות של השמנת, יחד עם הקראנצ'יות של הסלרי והביצים שמתבשלות בעדינות - יוצרים חוויה שהיא גם מוכרת וגם חדשה. מתכון פשוט, מהיר ועם טוויסט גורמה - מושלם לארוחת ערב קלילה או לאירוח שבת בבוקר.