
מסעדת צדקיהו הירושלמית חושפת את אחד הסודות הכי טעימים מהמטבח שלה: קציצות דג קוד נימוחות ברוטב עשיר, חרפרף וריחני - בדיוק כמו בבית. כך תכינו אותן:
מצרכים לקציצות:
1 ק"ג פילה קוד, טחון
2 ביצים
½ כוס קמח
1 כף מלח
1 כף כמון
1 כפית פלפל שאטה טחון
½ כפית כורכום
1 כף פפריקה מרוקאית
1 כף שום טחון
1 צרור כוסברה קצוצה
½ כוס שמן זית
הוראות הכנה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות בגודל בינוני ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה.
מצרכים לרוטב:
¼ כוס שמן זית
5 שיני שום, פרוסות
5 עגבניות קלופות, חתוכות לפרוסות
1 כף מלח
1 כף פפריקה מרוקאית
1 כף כמון
3 כפות לימון כבוש
1 כפית פלפל שאטה טחון
1 כוס מים
הוראות הכנה:
מטגנים את השום בשמן זית, מוסיפים את יתר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-7 דקות. מוסיפים את הקציצות לרוטב, מנמיכים את האש ומבשלים כ־20 דקות. בסיום מוסיפים כוסברה קצוצה מעל.
כתובת המסעדה:
צדקיהו, רחוב יד חרוצים 21, תלפיות, ירושלים.
בתיאבון! 🐟