קציצות דגים
קציצות דגיםצילום: מסעדת צדקיהו

מסעדת צדקיהו הירושלמית חושפת את אחד הסודות הכי טעימים מהמטבח שלה: קציצות דג קוד נימוחות ברוטב עשיר, חרפרף וריחני - בדיוק כמו בבית. כך תכינו אותן:

מצרכים לקציצות:

1 ק"ג פילה קוד, טחון

2 ביצים

½ כוס קמח

1 כף מלח

1 כף כמון

1 כפית פלפל שאטה טחון

½ כפית כורכום

1 כף פפריקה מרוקאית

1 כף שום טחון

1 צרור כוסברה קצוצה

½ כוס שמן זית

הוראות הכנה:

מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות בגודל בינוני ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית עד להשחמה קלה.

מצרכים לרוטב:

¼ כוס שמן זית

5 שיני שום, פרוסות

5 עגבניות קלופות, חתוכות לפרוסות

1 כף מלח

1 כף פפריקה מרוקאית

1 כף כמון

3 כפות לימון כבוש

1 כפית פלפל שאטה טחון

1 כוס מים

הוראות הכנה:

מטגנים את השום בשמן זית, מוסיפים את יתר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-7 דקות. מוסיפים את הקציצות לרוטב, מנמיכים את האש ומבשלים כ־20 דקות. בסיום מוסיפים כוסברה קצוצה מעל.

כתובת המסעדה:

צדקיהו, רחוב יד חרוצים 21, תלפיות, ירושלים.

בתיאבון! 🐟