פניית נתניהו למשפחות חטופיםללא קרדיט

ראש הממשלה בנימין נתניהו פנה הערב (שלישי) בסרטון למשפחות החטופים והבהיר כי מדינת ישראל ממשיכה לפעול במאמצים להשבתם של יקיריהן.

"סיימתי עכשיו התייעצות נוספת בנושא שחרור חטופינו. אתמול הייתה ישיבה, שלשום הייתה ישיבה, יום לפני כן גם הייתה ישיבה", אמר. "מאז שובה של המשלחת מקטאר אנחנו לא מפסיקים לנסות".

לדבריו, המכשול המרכזי למהלך הוא חמאס, שדבק בעמדותיו: "אבל יש מכשול אחד גדול, וכולם יודעים את זה. זה החמאס. הוא דבק בסרבנותו".

נתניהו הוסיף, "הנשיא טראמפ אמר את זה, וויטקוף אמר את זה, אנחנו אומרים את זה, כל מי שמכיר את העובדות, כולל המתווכות. כולם יודעים את זה. אנחנו לא מרפים, אנחנו נמשיך לעשות כל מה שאנחנו יכולים, בדרך זו ובדרך אחרת. אנחנו מחויבים להשבתם".

מטה משפחות החטופים מסר: "ראש הממשלה, קצנו בפגישות ודיונים על בסיס אותה אסטרטגיה שנכשלה פעם אחר פעם. יש לנו הערב בקשה אחת ממך: תצהיר קבל עם ועדה שאתה נכון לדון על השגת הסכם כולל שיחזיר את כל החטופים והחטופה ויסיים את הלחימה. תם עידן העסקאות החלקיות והסלקציות האכזריות. זה הזמן לממשלת ישראל בראשותך לשנות כיוון ולבחור בפיתרון בו רוצה 80 אחוז מהעם. ראש הממשלה - יש לך גב מלא למהלך כזה".