
שר החוץ גדעון סער נפגש הערב (חמישי) במשרדו עם מקבילו הגרמני יוהאן ודפול והתייחס להצהרות האירופיות על כוונה לבכיר במדינה פלסטינית.
"לא תקום מדינה פלסטינית מהסיבה הפשוטה שישראל לא תוכל לוותר על ביטחונה. הרשות הפלסטינית משלמת למחבלים ולטרור ומרעילה את המוחות של הדור הבא, על ידי הסתה פרועה נגד מדינת ישראל במערכת החינוך, במסגדים ובתקשורת. אם תהיה להם שליטה על הגבולות ועל מרחב האווירי נמצא את עצמנו עם זרם של נשק איראני בתוך ארץ ישראל. זה לא יקרה", הדגיש סער.
הוא ציין כי אירופה כלל לא מבינה את המציאות בשטח. "אנחנו לא קוראים לאזורים האלה 'הגדה המערבית' אלא 'יהודה ושומרון'. באירופה כיום חושבים שיהודים יכולים לגור בברלין, לונדון ובריסל, אבל שיהודים לא יכולים לגור במרחק של קילומטר וחצי מפה. אנחנו חושבים שליהודים יש זכות לגור בלב מולדתם ההסטורית. גם ביהודה ושומרון".
סער התייחס גם למגעים לשחרור החטופים והצהיר כי חמאס מסרב לכל עסקה. "הסיבה המרכזית לכך היא שחמאס מקבל תמיכה בינלאומית באמצעות ההתקפות על ישראל. החמאס מחזיק את החטופים ולא מתפרק מנשקו, הוא מתבצר בעמדתו הסרבנית למתווה חטופים שלו לעסקה כי הוא רואה שהקהילה הבינלאומית נותנת לו פרסים ומתנות".
