טסלה
טסלהצילום: ISTOCK

חבר המושבעים במיאמי קבע כי טסלה אחראית לתאונה קטלנית שאירעה בפלורידה קיז בשנת 2019, וחייב את החברה בתשלום 242 מיליון דולר למשפחת הקורבן ולבן זוגה שנפצע.

האירוע התרחש בשנת 2019, כאשר נהג טסלה מודל S עבר בצומת ופגע בזוג שעמד ליד רכב חונה בפלורידה קיז. נאיבל בנאבידס ליאון, בת 22, נהרגה בתאונה, ובן זוגה דילון אנגולו נפצע קשה. חבר המושבעים קבע כי טסלה אחראית חלקית למותה משום שטכנולוגיית הטייס האוטומטי שלה כשלה בזיהוי הסכנה.

טסלה תצטרך לשלם 200 מיליון דולר כפיצויים עונשיים, ועוד 42 מיליון דולר כפיצויים על נזקי התאונה.

החברה מסרה כי היא מתכננת לערער על פסק הדין, וטענה כי הנהג אחראי בלעדית לתאונה. "פסק הדין שגוי, פוגע בבטיחות הרכב ומסכן את מאמצי טסלה ושל התעשייה כולה לפתח וליישם טכנולוגיה מצילת חיים. האוטופיילוט הוא מערכת סיוע לנהג שנועדה לשימוש רק עם נהג קשוב לחלוטין. היא לא הופכת את טסלה לרכב אוטונומי לחלוטין", נמסר מהחברה.