סטייק דנוור
סטייק דנוורצילום: יאיר גבירץ

אם גם אתם מרגישים שסטייק אנטרקוט או פילה הפכו כבר למובנים מאליהם, זה בדיוק הזמן להרחיב את האופק הקולינרי שלכם.

הכירו שלושה נתחים פחות מוכרים - אבל טעימים, עסיסיים וייחודיים לא פחות: סטייק דנוור, איירון סטייק ונתח קצבים.

כל אחד מהם מגיע מאזור אחר בגוף הפרה, לכל אחד טעם ואופי משלו - וכולם מציעים חוויה מפתיעה, מרשימה ובעיקר - במחיר נגיש יותר.

🥩 1. סטייק דנוור (Denver Steak)

מאיפה?

נחתך מהצלעות הקדמיות (Chuck), סמוך לאזור הצוואר. זהו חלק שמקוטלג כ"נתח מספר 2", אך הטעם והמרקם מספרים סיפור אחר לגמרי.

מה מיוחד בו?

שילוב מופלא של מרקם עדין, טעם עמוק ופרופיל שומני שמזכיר משהו בין אנטרקוט לאסאדו. הנתח עסיסי, נעים ללעיסה - ובעל מראה מרשים.

מחיר ממוצע בישראל:

₪70-110 לק"ג.

איך מכינים?

צריבה קצרה על מחבת כבדה עם מעט שמן זית - כשדקה מכל צד מספיקה.

לחלופין: בישול בשיטת סו וויד לטמפרטורה מדויקת, ואז צריבה מהירה.

ההמלצה: בלי רטבים מיותרים. רק מלח גס ופלפל שחור - וזהו.

🥩 2. איירון סטייק (Flat Iron / Top Blade)

מאיפה?

מגיע מהכתף העליונה (Top Blade). בעבר נחשב לנתח פחות מבוקש בשל גיד מרכזי, אבל כשמנקים אותו נכון - מקבלים אחד מהסטייקים העסיסיים והטעימים ביותר.

מה מיוחד בו?

טעם בשרני עמוק, מרקם רך מאוד וללא סיבים כמעט. זהו נתח שמציע חוויית לעיסה חלקה ועוצמתית - עם ניחוח של בשר אמיתי.

מחיר ממוצע בישראל:

₪140-190 לק"ג.

איך מכינים?

מחבת ברזל לוהטת, מלח גס ופלפל - זה כל מה שצריך.

מתאים במיוחד לגריל, עם מנוחה של 2-3 דקות אחרי הצלייה.

חשוב מאוד לא לעבור את דרגת מדיום - אחרת הוא עלול לאבד מהמרקם המושלם שלו.

🥩 3. נתח קצבים (Hanger Steak)

מאיפה?

נתח פנימי שמחובר לסרעפת (Plate), בסמוך לחלל הבטן. שמו נובע מכך שבעבר שמרו אותו הקצבים לעצמם - בגלל טעמו הייחודי.

מה מיוחד בו?

הנתח כהה, בעל מרקם גס יחסית, אבל טעם חזק ומרוכז במיוחד - מהעשירים ביותר שיש. מתאים למי שאוהב את הבשר שלו עם אופי ונוכחות.

מחיר ממוצע בישראל:

₪120-180 לק"ג.

איך מכינים?

חובה להסיר את הגיד המרכזי לפני הצלייה!

מתאים במיוחד לצלייה על גחלים - חום גבוה, צריבה קצרה, בול בפוני.

ליווי מושלם: צ’ימיצ’ורי, שום קונפי או פשוט בצל חרוך בצד.

לסיכום:

בעולם שבו כולם הולכים על בטוח, דווקא הנתחים ה"נסתרים" מציעים את ההפתעות הכי טעימות.

נכון, הם דורשים מעט יותר דיוק, קצת תשומת לב - אבל מי שאוהב בשר אמיתי יודע: אין כמו לגלות נתח חדש, עסיסי ומרשים, שיגרום לאורחים לשאול: רגע… מה זה היה בדיוק?!

אז בפעם הבאה שאתם עומדים מול מקרר הבשרים - תנו צ’אנס לסטייק מחוץ לרשימת הקלאסיקות. הוא עוד עלול להפוך לפייבוריט הבא שלכם.