תת-ניצב ליאור אבודרהם, ראש חטיבת הדוברות והתקשורת במשטרת ישראל, התארח באולפן ערוץ 7 ודחה את טענות השמאל לפיהן המשטרה פועלת כזרוע ביצועית של השר לביטחון לאומי.

"המשטרה אינה פוליטית ולא שייכת לאף אדם פוליטי. השר בן גביר מכתיב את מדיניות הביטחון, אך הוא לא זה שמנחה את המשטרה בפעולתה. המפכ"ל, עם סגל הפיקוד, מממש את המדיניות הזו בצורה מקצועית לחלוטין. יש הרמוניה ותיאום מוחלט בין המפכ"ל לשר", מדגיש אבודרהם.

הוא מתייחס גם לטענות שעולות סביב אכיפה שאינה שיוויונית במחאות שהפכו להיות תכופות יותר ויותר בשנים האחרונות. "משטרת ישראל היא גוף אוכף חוק - ולכן לא תמיד היא אהודה. השוטרים עושים עבודת קודש. אלו אותם שוטרים שבלמו בשבעה באוקטובר את מתקפת חמאס והצילו את עם ישראל, אותם שוטרים שבמבצע 'עם כלביא' הגיעו לכל זירה וסרקו בתוך מבנים הרוסים אחרי תינוקות, קשישים ואנשים. הם מתמודדים כל השנה עם אתגרים רבים ומונעים בגופם פיגועים".

"מרבית השוטרים מתמודדים עם המחאות השונות. בסופו של דבר השוטרים הראשונים להיות שם, הם אלה שעובדים יום יום וכל המקרים הקיצוניים של שימוש בכוח לא סביר מצד שוטרים הם בודדים. כל מקרה מטופל על ידי המפכ"ל ואם יש הפרה פלילית היא מטופלת על ידי מח"ש", הוא מוסיף.

אבודרהם נשאל לגבי המצב הקשה בכבישי ישראל ומספרי הנפגעים בתאונות ההולכים וגוברים. "המצב כיום בהחלט לא טוב, המגמות בעייתיות, ולמרות שירד מספר התאונות הכולל, אנחנו עדיין רואים עלייה בתאונות הקטלניות. אנחנו לא מרפים ומבצעים אכיפה יומיומית גלויה וסמויה. בנוסף, אנחנו משקיעים בטכנולוגיות חדשות שמסייעות בשיפור האכיפה והמעקב אחרי נהגים עבריינים. יש עוד הרבה עבודה, אך אנחנו בהחלט רואים תוצאות".

כשנשאל על הפשיעה הגואה השיב "המשטרה אוכפת את החוק, אבל בשטח לא תמיד ניתן להיכנס לכל סיטואציה. במיוחד כשמדובר בתופעות כמו פרוטקשן, המשטרה נדרשת לפעול בזהירות ובמקצועיות, כי לא תמיד האזרחים ממהרים להתלונן. למרות זאת, יש שיתוף פעולה גובר מהאוכלוסייה, וזו תחילת הדרך להילחם בצורה אפקטיבית בתופעה".

לדבריו, לאלימות במגזר הערבי, מופנית תשומת לב רבה במיוחד מצד המפכ"ל. "הפשיעה בחברה הערבית זוכה לתגובה משטרתית מאורגנת יותר, כולל הקמת מפקדות משימתיות וחקיקה שמסייעת להתמודד עם ארגוני הפשיעה".

לסיום, תת-ניצב אבודרהם ציין את ההצלחה בגיוס שוטרים חדשים: "בשנת 2024 התגייסו למשטרת ישראל 3,487 שוטרים חדשים, וב-2025 הצטרפו 1,400 נוספים. אנחנו לא רק מגייסים יותר שוטרים, אנחנו מגייסים שוטרים איכותיים שישפרו את עבודת המשטרה". הוא הוסיף וציין כי השר בן גביר דאג לשיפור מעמד השוטר הן מבחינת תנאי העסקה והן מבחינת המשאבים והתקציבים שמפונים לפעילותה של משטרת ישראל.