
בעקבות ביקורת ציבורית נרחבת, הודיע צה"ל הבוקר (רביעי) כי לא יידרש החזר רטרואקטיבי ממשרתי מילואים אשר קיבלו שוברי נופש, לאחר ששווי ההטבה עודכן בדיעבד.
מדובר בשוברים בסכום כולל של עד 4,500 ש"ח אשר הונפקו בהתאם להחלטת ממשלה מספר 1226, ולאחר מכן הופחתו.
עם זאת, צה"ל ציין כי ההפרש שלא ייגבה יופחת מההטבה לשנת 2025. בנוסף, נציגי הצבא יפנו בשבוע הקרוב למשרתי המילואים הרלוונטיים ויציעו להם לבחור בין מימוש מלא של ההטבה בשנת 2024 לבין חלוקתה בין שתי השנים.
בצה"ל הסבירו כי מנגנון חישוב הזכאות עודכן כדי לאפשר מימוש מרבי של ההטבות עבור השנים 2024 ו-2025, על בסיס ימי המילואים שבוצעו בכל שנה קלנדרית בנפרד. "החישוב החדש מיטיב עם המשרתים והוביל להרחבת מעגל הזכאים", נמסר.
כמו כן, צה"ל ציין כי משרתי מילואים שישלימו לפחות 60 ימי שירות במהלך 2025 יהיו זכאים לשובר נופש נוסף. בצה"ל הביעו הערכה ל"משרתים ולמשפחותיהם על תרומתם האדירה" והתחייבו להמשיך ולחזק את המעטפת הניתנת להם.
הודעת צה"ל הגיעה לאחר שאתמול נשלחו מסרונים למשרתי מילואים, בהם נכתב כי "חל שינוי בחישוב זכאותך לשובר הנופש". המסרונים כללו עדכון סכום אישי למימוש, ודרישה להשיב את ההפרש - מה שעורר זעם ברשתות החברתיות ובשיח הציבורי.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הגיב בחריפות: "אני אומר לצה"ל באופן ברור ושאינו משתמע לשתי פנים - כל שקל שיילקח מהמילואימניקים ירד מתקציב הביטחון. כל שקל".