במעון הרב דב לנדו
במעון הרב דב לנדוצילום: באדיבות המצלם

התייעצות חירום מתקיימת הערב (רביעי) בביתו של מנהיג הציבור הליטאי הרב דב לנדו בבני ברק.

הכינוס, הנערך בעקבות מעמרם של בחורי ישיבות ואברכי כוללים, מתקיים בהשתתפות עסקנים מהארץ ומחו"ל המבקשים לגבש דרכי תגובה בעקבות מעצרם של בני הישיבה.

המטרה, אומרים בבית הרב לנדו, היא "לגבש קונצנזוס לתגובה בקרב כלל החוגים והעדות".

ההתכנסות החריגה מגיעה לאחר שהרב לנדו הזהיר בשבוע שעבר בנאומו בכנס ועד הישיבות בראשותו כי "אם מדינת ישראל תכריז מלחמה על בני התורה, היהדות החרדית בעולם כולו תתגייס למאבק".

מבית המנהיג הליטאי נמסר כי "מדינת ישראל הכריזה מלחמה על בני התורה. היהדות החרדית תצא למאבק עולמי שלא היה כמותו".

הרקע להתייעצות החירום הוא מעצרם של האחים רפאל וברוך יצחקוב מישיבת מאורות התורה. בית המשפט הצבאי גזר על רפאל יצחקוב 17 ימי מעצר ועל אחיו ברוך יצחקוב 13 ימי מעצר בגין אי התייצבות לגיוס.

האחים נעצרו השבוע בשעת לילה מאוחרת בביתם בתל אביב על ידי המשטרה הצבאית, כאשר הוריהם שהו בנופש מבלי שידעו דבר על המתרחש.

זהו המעצר השני עבור ברוך יצחקוב, בוגר ישיבת מאורות התורה, שכבר נעצר בפורים האחרון ונגזרו עליו אז 14 ימי כלא צבאי.

האחים נעצרו "בגין אי התייצבות כפי הוראת גדולי ישראל", כפי שמדגיש ארגון 'אגודת בני הישיבות' המטפל בתלמידי הישיבות שנעצרו.

מהארגון נמסר כי רבני 'אגודת בני הישיבות' עלו היום למעונם של גדולי התורה הספרדים, ושמעו מהם כי "הציבור החרדי לא ימשיך לשתוק מול ניסיונות הצבא לזנב בתלמידי הישיבות בערי הפריפריה, וכי בקרוב יכריזו על החרפת המאבק הציבורי".