
צריכים משהו מתוק? עדיף לאכול מזון המכיל סוכר, ולהימנע ממשקאות ממותקים.
חוקרים מאוניברסיטת בריגהאם יאנג ביוטה, יחד עם אקדמאים מגרמניה, ניתחו נתונים של 29 מחקרים בהם השתתפו מעל 800 אלף בני אדם מרחבי ארה"ב, אירופה, אוסטרליה, אסיה ואמריקה הלטינית. החוקרים מצאו כי סוכר הנצרך דרך מאכלים פחות מסוכן ונקשר פחות לסיכון לסוכרת, מאשר סוכר הנצרך דרך משקאות.
נתוני המחקר פורסמו בכתב העת הרפואי Advances in Nutrition והחוקרים טוענים כי מצאו הוכחות לכך שהסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2 נמוך יותר כאשר צורכים את הסוכר במאכלים ולא בשתייה ממותקת.
קארן דלה קורטה, המחברת הראשית של המחקר ופרופסור למדעי התזונה באוניברסיטת בריגהאם יאנג, אמרה לרשת "פוקס" כי "רוב ההמלצות מקבצות את כל הסוכרים יחד או מתמקדות באופן כללי בסוכרים מוספים.
אבל המחקר שלנו מראה שההשפעה הבריאותית של סוכר תלויה במידה רבה באופן שבו הוא נצרך". על פי נתוני המחקר, צריכה של 350 מ"ל משקה ממותק או משקאות אנרגיה, הגדילה את הסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2 בשיעור של 25 אחוזים, בעוד צריכת 225 מ"ל של מיץ פירות טבעי או נקטר, הגדילה את הסיכון לסוכרת בשיעור של 5 אחוזים.
במקביל, סוכרים טבעיים הנמצאים בפירות או אפילו מאכלים המכילים מעט סוכר, לא הראו עלייה בסיכון לסוכרת. דלה קורטה אמרה כי "ההבדל הוא שמשקאות ממותקים מספקים כמויות גדולות של סוכר הנספג במהירות ללא סיבים, חלבון או שומן כדי להאט את העיכול, מה שמכביד על יכולתו של הגוף לנהל את רמת הגלוקוז והאינסולין בדם.
עם זאת, סוכרים במזונות מלאים מוקפים בסיבים, חלבון ושומנים בריאים מאטים את העיכול ועוזרים לגוף לנהל את רמת הסוכר בדם. "ש מקום לסוכר בתזונה האנושית, והמחקר שלנו הראה שכמויות מתונות יכולות אפילו להיות מגנות מפני סוכרת".