אחיי הימנים, ביום הזה בו כולנו כועסים וזועמים על מארגני השביתה הפוליטית, אני רוצה לבקש מכם שנסתכל רגע גם על אלפי המפגינים התמימים, הלא פוליטיים ולא אנרכיסטים, אלא סתם אנשים טובים שבאמת ובתמים מאמינים שהיציאה שלהם הבוקר להפגין היא המעשה הנכון למען שחרור החטופים.
שימו בצד את יוזמי הכאוס, את הגופים הגדולים עם האינטרסים הפוליטיים ואת מארגני המחאה שברור לכולנו מהי מטרתם. בואו נדבר על המפגין והמפגינה התמימים (ואם תרצו אפשר להגיד אפילו נאיביים) שאותם לא מעניינים האינטרסים הפוליטיים, גם לא השנאה לנתניהו או לגוש הימין. הם באמת חושבים שהם תורמים היום בהפגנה הזו לשחרור החטופים. הם באמת רוצים אותם חזרה הביתה ומיד - כמו כולנו, ובאמת רוצים לפעול למען שחרורם. עליהם אני רוצה לדבר.
זו למשל חברתי היקרה חן. את חן הכרתי בהודו לפני 18 שנים ומאז ומתמיד היא היתה פטריוטית ציונית. היא יצאה הבוקר להפגין בצומת ליד ביתה, אבל בשנתיים האחרונות היתה בבית מאות ימים לבד עם ילדיה, כשבעלה יצא לסבב ועוד סבב ועוד סבב של מילואים בעזה. היא היתה שם למען הצלחת המלחמה מהרגע הראשון ושילמה מחיר אישי כבד. בעלה נלחם בגבורה יחד עם עשרות אלפי המילואימניקים מימין ומשמאל. לא היתה להם בכלל שאלה שלמען מדינת ישראל מניחים הכל בצד ומתגייסים למערכה. היא ממש לא "אנרכיסטית שרק רוצה לדאוג לעזתים"… הכי רחוק מזה. היא המודל לישראלית פטריוטית אמיתית. והיא מאמינה בכל ליבה שהיא יוצאת היום להפגין כי רק ככה תביא לשחרורם של החטופים היקרים שלנו.
כמו חן ישנם עוד אלפים רבים. אותם לא מעניינים האינטרסים של הגופים הפוליטיים שרוכבים על כאבם של החטופים. לא מעניינים אותם הפוליטיקה הצינית והשימוש הפוליטי.
הם טועים, אבל וודאי לא פועלים מכוונת זדון. להיפך, הם פועלים נטו מתוך מאה אחוז ציונות ופטריוטיות.
אז דווקא ביום הזה, כשכולנו כועסים וזועמים על מארגני השביתה, על ארגוני השמאל שיוזמים את חסימות הכבישים ושיבוש התנועה בכל הארץ, על המוסדות האקדמאיים שהצטרפו למחאה הפוליטית ועל משטרת ישראל והמערכת המשפטית שמאפשרת את כל הכאוס הזה - חשוב שנבדיל בין כל אלה לבין אחינו היקרים, מפגיני השמאל או סתם אנשים תמימים שבאמת ובתמים יוצאים היום להפגין למען החטופים.
אותם אני מחבק היום בכל ליבי - בלב כואב ואוהב. אני יודע שהם טועים, אבל גאה בהם על המחיר וההקרבה שהם מוכנים לשלם ועל האכפתיות שלהם. אני בטוח שאלפים מהם פועלים היום מתוך דאגה למדינה - וגם אם הדרך שלהם שונה משלי ב-180 מעלות ואני חושב שהם טועים ופוגעים בביטחון המדינה, אני אוהב ומעריך אותם.
לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי
אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ.
לְמַעַן בֵּית ה' אֱלֹהֵינוּ
אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ.
