בימים אלה מתקיימות ההיערכויות האחרונות לקראת מופע ההצדעה לרב הראשי לישראל לשעבר, הרב ישראל מאיר לאו ולאגודת 'אפרת'.

ערב ההצדעה יתקיים ב'היכל התרבות' בתל אביב ביום חמישי 1.1.04. במרכז הערב יופיעו החזן בנימין מולר ובני משפחתו החזנים, בליווי מקהלת בית הכנסת הגדול באנטוורפן והתזמורת הסימפונית רעננה בניצוחו של אדריאן אייזיקס. בערב יופיע גם הפסנתרן יוסי פריס. את הערב ינחה דוקטור אבשלום קור.

ההצדעה לרב לאו היא בשל פעילותו הרבה לקירוב בין פלגים שונים במדינת ישראל, וכן פעולתו הענפה לקירוב יהודים בתפוצות לזהותם היהודית. הערב ההצדעה היא גם על האופן בו העביר, בדרך הנועם הייחודית לו, הרב לאו את מסריו לציבור.

ההצדעה לאגודת 'אפרת', ולעומד בראשה דוקטור אליהו שוסהיים, היא על פעילותה הענפה של האגודה לסיוע כספי וסוציאלי לנשים המתלבטות אם לבצע הפלה. האגודה תומכת בנשים על ידי עזרה כספית לפני ואחרי הלידה, רוכשת בעבורן ציוד נדרש, ומלווה אותן על ידי עובדות סוציאליות. כל זאת מתוך ההכרה כי אחד הגורמים המרכזיים לבחירה בהפלת עובר היא מצב כלכלי קשה.

יצוין כי בימים אלה נערך ומופק גם ספר ברכות מהודר לרב לאו ולאגודת 'אפרת'. הספר יוגש במהלך הערב.