נפתלי בנט
נפתלי בנטצילום: Yonatan Sindel/Flash90

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט פרסם היום (ראשון) הודעה לבעלי תפקידים בשירות הציבורי ולגורמי אכיפת החוק, במטרה לחזקם מול לחצים פוליטיים.

"אינספור אנשים שאלו אותי האם בכלל יתקיימו הבחירות", פתח בנט את ההודעה. "אהיה ברור: לא נאפשר לאף אחד לדחות או לשבש את הבחירות. אנחנו על זה. דחיית בחירות יכולה להתרחש רק ברוב של 80 חברי כנסת, ואין כאלה".

"בהזדמנות זאת", המשיך בנט, "אני פונה לכל ראשי מערכות הביטחון, השוטרים, עובדי ציבור, שופטים, חברי וועדת הבחירות: המשיכו לשמור על החוק ועל המדינה. אני מודע למערכת הלחצים העצומה המופעלת עליכם. זה לא קל, אך אל תסכימו לעבור על החוק או לעקם את הכללים בגלל לחץ פוליטי".

בפנייה הוסיף: "אתם לא תסלחו לעצמכם על סטייה מהחוק; אתם נושאים באחריות למעשיכם. יש מחר. אל תפחדו. בקרוב הממשלה הנוכחית תוחלף".

לדבריו, "הנורמות הרעות שחילחלו למערכות הציבוריות, כמו לאפשר לסוכני מדינת אויב לפעול מתוך לשכת ראש ממשלה, שרי ממשלה שמקבלים שוחד, או התערבות של עסקנים פוליטיים ופליליים בקידום קציני צבא ומשטרה, ייעקרו מן היסוד. בקרוב המדינה תחזור למסלול בריא של ניהול מקצועי, התחדשות וצמיחה".

שר הביטחון ישראל כ"ץ הגיב: "בנט מצהיר שהוא מודע ללחצים על ראשי מערכת הביטחון למנוע את קיום הבחירות. בדיוק כמו 'שהיה מודע' לתוכנית ההתקפה על איראן לה התנגד ימים ספורים לפני שיצאה לדרך. מנותק כל קשר ביטחוני וממציאן - מספיק להשתמש בקודשי מערכת הביטחון למטרות פוליטיות זולות".

השר אלי כהן הגיב: "הבחירות יתקיימו במועדן. הדבר היחיד שצריך להבטיח שאתה בנט לא תגנוב את קולות הימין ותקים ממשלה שנשענת על האחים המוסלמים".

הרב אברהם סתיו הגיב: "מחילה אבל אתה משתף כאן פעולה עם קונספירציה. אם יש בידך ראיות לניסיון לדחות את הבחירות - שתף את הציבור. אחרת לא ראוי לצייר זאת כמזימה קיימת שאתה עמל לסכל".

שר החינוך יואב קיש הגיב: "נפתול בנט, שכבר גנב בחירות פעם אחת, חושב שכולם כמוהו. נפתול, אף אחד לא ישבש בחירות. אתה תשתדל לא לשקר באותה תכיפות שאתה נושם".

השר עמיחי שיקלי הגיב: "היש שיבוש בחירות חמור יותר מגניבת קולותיהם בהונאה ובמרמה של מאות אלפי בוחרים וגזילת ראשות ממשלה עם שישה מנדטים עלובים ?! נראה שמיידוף שלנו מאבד קשר עם חללית האם".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב: "נפתלי, אנחנו לא גונבים את הבחירות, זו המומחיות שלך".