
עימות בין שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ליו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני שמפלגתו הודיע כי תצביע נגד אישור תוספת תקציב הביטחון בסך 30 מיליארד שקלים.
בעוד בש"ס הודיעו כי יתמכו בהצעה מתוך אחריות לאומית בדגל התורה הבהירו כי לא יהיו מוכנים לתמוך במהלך.
"בקריאה הראשונה נמנענו כהוראת רבותינו ואיפשרנו להעביר את התקציב. אמרנו, שבשבועות הקרובים עד לאישור החוק בקריאה השניה והשלישית - בדברים החיוניים ביותר ליהדות תהיה התקדמות, אך לשווא. לכן אנחנו באופוזיציה ומשכך מצביעים נגד", נמסר מטעם המפלגה.
השר בצלאל סמוטריץ' הגיב ואמר כי מדובר ב"חוסר אחריות מוחלט".
לשכתו של גפני הגיבה: "שסמוטריץ' לא יטיף לנו מוסר, אחרי שבמשך חודש ימים הוא תוקע את כל העברות התקציביות למשרדי הממשלה רק בגלל אי אישור תוספת תקציב למשרד ההתיישבות שלו".
גורמים בסביבת שר האוצר סמוטריץ' ענו לגפני: "חילוקי דעות תקציביים בתוך הקואליציה זה דבר לגיטימי שתמיד היה ותמיד יהיה. שימוש בוועדת כספים לעצירת פניות כמנוף לחץ פוליטי כמו שגפני עושה כל שני וחמישי זה גם לגיטימי וחלק מכללי המשחק.
אבל כשעשרות אלפי מילואימניקים עזבו בית ומשפחה בחגים ומוסרים את נפשם בעזה עבור כלל ישראל, כשהחטופים נמקים במנהרות חמאס וכשעם ישראל מצוי במלחמת קיום לא פוגעים במכוון בביטחון ישראל ולא מפילים תקציב מלחמה. יש דברים שלא עושים עליהם פוליטיקה. נקודה", הוסיפו הגורמים.