
רס"ן במיל' הרב לירז זעירא, בן 42, שנפצע קשה מפיצוץ מוקש בדרום סוריה ואיבד את שתי רגליו, הועבר ביום שישי לבית החולים שמיר אסף הרופא להמשך טיפול.
זעירא, שליח חב"ד למכללות בירושלים ואב לחמישה, שירת כלוחם ומפקד בצנחנים במילואים, ולאחרונה עבר לתפקיד ברבנות הצבאית.
הרב מטופל כעת במחלקת טיפול נמרץ, שם הוא מקבל טיפול משולב של מספר מחלקות - כירורגיה פלסטית, אורתופדיה וטיפול בתא לחץ. בית החולים מנסה להציל את הנותר מגפיו ולקדם אותו לשיקום.
פרופ' ליאור הלר ממחלקת הכירורגיה הפלסטית בשמיר הסביר כי הצוות הרפואי יספק "מעטפת רפואית רחבה ככל הניתן כדי לקדם אותו לשלב הבא בדרך לתפקוד מלא". הוא הוסיף כי לבית החולים ניסיון רב בטיפול בפצועי מלחמה ונפגעי טראומה מחרבות ברזל.
זעירא, שהתעורר ביום רביעי האחרון, נמצא בהכרה מלאה ומתקשר עם סביבתו.
לדברי בני משפחתו, הוא אף התפלל עם המבקרים ואמר: "אני רוצה לקום לרקוד". בתקופה האחרונה תועד זעירא קובע מזוזות במבנים בהם פועל צה"ל בשטח סוריה.
במקביל, באמצעות חברת צ'רידי, חברה בינלאומית המתמחה בגיוס המונים, נפתח קמפיין ציבורי רחב לגיוס תמיכה כספית בתהליך השיקום הארוך שצפוי ללירז. הקמפיין, שמנוהל בהתנדבות על ידי החברה, יצא לדרך בערב יום כיפור, וכבר גייס מעל שני מיליון ש''ח, בתוך ימים ספורים.
"עם ישראל מתגלה בימים אלה במלוא תפארתו. הרב לירז הוא אדם שנתן את כולו לאחרים", אומר שי צ'רבינסקי, מנכ"ל צ'רידי. "מרגש כעת את הציבור הרחב מחזיר כעת לו ולמשפחתו חיבוק אחד גדול. החברה שלנו עשתה אלפי קמפיינים בשנים האחרונות, אך ההעינות שאנחנו רואים בקמפיין הנוכחי היא מרגשת במיוחד".
