היישוב היהודי בחברון נמצא בעיצומו של תהליך התרחבות משמעותי, שראש המועצה המקומית, אייל גלמן, מגדיר כ"המשך ישיר לדרכו של אברהם אבינו".

בשיחה עם ערוץ 7 הוא מפרט כיצד המועצה פועלת לסייע הגאולת הקרקעות. "המועצה המקומית חברון, פועלת כשליחה של עם ישראל כולו, כדי לחזור למקום המיוחד הזה. הגאולה מתבצעת במספרה אפיקים. האפיק הראשון הוא חזרה לנכסי היהודים שנטבחו כאן לפני 96 שנים בפרעות תרפ"ט. האפיק השני הוא חזרה לאדמות שנרכשו על ידי יהודים בכל מרחב חברון במשך מאות שנים. האפיק השלישי הוא גאולת בתים וקניית מתחמים כדי להרחיב את ההתיישבות היהודית".

הוא מציין כי "יש כבר שמונה בנימנים שנרכשו וזו רק ההתחלה. יש עוד בתים שכבר רכשנו ואנחנו עדיין לא נכנסים אליהם כי יש רצון לגאול עוד בתים באזור לפני שניכנס. אנחנו נמצאו בהמון התחלות של גאולת בתים נוספים".

לפרטים נוספים על אירועי סוכות בחברון - לחצו כאן

ראש המועצה שיתף בחוויה אישית ומרגשת של כניסה לאחד הבתים שנרכשו. "אני זוכר את הכניסה לבית לאה, אחד מ-12 המתחמים והשכונות שנגאלו בשנים האחרונות. באמצע היום, בשמחה גדולה, עם עוצמה גדולה עם המשפחות, מגיעים וגואלים, נכנסים לתוך הבית ההתרגשות עצומה".

"אנחנו ממשיכים את דרכו של אברהם אבינו", הוא מצהיר. "רוצים לגאול את חברון, לייהד אותה, לעשות מהפכה, ושחברון תהיה יהודית על כל חלקיה, כולל גם החלק שכרגע לא בידינו"

הוא הדגיש כי מאחורי המעשים הפומביים עומדת עבודה חשאית ומורכבת ביותר: "העבודה היא חסויה בהחלט. יש בה אלמנטים מאתגרים מאוד, מסוכנים לפעמים ויקרים מאוד. התהליך ארוך ומורכב ואנחנו רואים ברכה בעמלנו".

בנוסף לבתי הרובע היהודי ההיסטורי, מתמקדת הגאולה גם בקרקעות שנרכשו לפני מאות שנים. גלמן תיאר את הפעילות בשכונת "נצח דוד". "נכסי יהודים נקנו לפני למעלה מ-250 שנה. ההתיישבות היהודית שחיה ופעלה פה ולצערנו נגדעה בפרעות תרפ"ט. אנחנו חוזרים לאדמה הזאת".

גלמן מתייחס גם לשינוי שחל בתפיסה הציבורית והתקשורתית של הפעילות ההתיישבותית. "פעם כל גאולת בית היתה מעוררת את התקשורת ואת העולם. עכשיו עובדים בשקט מתוך עוצמה גדולה".

לפרטים נוספים על אירועי סוכות בחברון - לחצו כאן