רכבת ישראל
רכבת ישראלצילום: רכבת ישראל

צה"ל הודיע על אישור הורדת קרונות המיגון שהוצבו על אחת ממסילות הרכבת בקו אשקלון-שדרות, בתיאום עם רכבת ישראל. ההחלטה מגיעה בעקבות הערכת מצב מבצעית ומטרתה לאפשר את פתיחת הקו במלואו.

הורדת הקרונות התאפשרה לאחר פעילויות מבצעיות משמעותיות שביצעו כוחות צה"ל בפיקוד הדרום במרחב צפון הרצועה, וכן בעקבות יישום נוהל קרב מסודר בשבועות האחרונים.

בצה"ל מציינים כי "הושקעו מאמצים רבים על מנת להבטיח את חזרת הקו לפעילות מלאה בצורה הבטוחה והמיטבית ביותר, תוך שמירה על חיי הנוסעים והבטחון המבצעי".

נזכיר כי עם תחילת המלחמה נסגר קו הרכבת שבין אשקלון לשדרות, מתוך חשש לירי ישיר לעבר הרכבת במקטעים בהן המסילות חשופות לרצועת עזה.

קירות וקרונות המיגון מבטון הוצבו על קו הרכבת בחודש ינואר האחרון, על מנת לאפשר את פתיחת קו הרכבת, מתוך הבנה כי הרכבת מהווה תשתית לאומית וגורם מרכזי בשיקום הנגב המערבי.

בחודשים האחרונים, כוחות צה"ל בפיקוד הדרום פעלו בצורה נרחבת בצפון רצועת עזה, במיוחד במרחב בית חאנון שצופה על קו הרכבת. הודות לפעילות הכוחות שהשמידו את כל תשתיות הטרור מעל ומתחת לקרקע, חיסלו את המחבלים ומנעו את ניסיונות האויב להתבסס סמוך לגדר, המרחב איננו מצוי עוד תחת איום ירי ישיר. לכן, קרונות המיגון איבדו את נחיצותם.

הסרת קרונות המיגון מאפשרת את הפתיחה המלאה של שתי המסילות, לאחר שאחת מהן הייתה סגורה והדבר הפחית את כמות הרכבות שנסעו במסילה.