טראמפ לפני ההמראה לישראל
טראמפ לפני ההמראה לישראלREUTERS/Evelyn Hockstein

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ המריא (ראשון) מארצות הברית וצפוי לנחות בישראל בשעה 09:48.

לאחר מכן, ב-11:00, ינאם בכנסת. לדברי סגנו, ג'יי.די ואנס, טראמפ מתכוון גם להיפגש עם חלק מהחטופים.

בעת ההמראה אמר טראמפ: "500 אלף איש הריעו להסכם בהפגנה בישראל אתמול. יש תמיכה גם בעולם הערבי".

בהמשך שוחח טראמפ עם כתבים באייר פורס וואן וכשנשאל על כך שראש הממשלה בנימין נתניהו טרם הכריז כי המלחמה בעזה הסתיימה, השיב: "המלחמה ברצועת עזה נגמרה, הפסקת האש תחזיק. קיבלתי הרבה הבטחות מילוליות, ואני מאמין להן".

טראמפ אמר עוד כי ייתכן שהחטופים ישוחררו מוקדם יותר, אם כי הוא לא התחייב לכך.

הנשיא שיבח את נתניהו ואמר: "הוא עשה עבודה טובה מאוד. היו לי כמה חילוקי דעות איתו, אבל הם נפתרו במהירות. מבחינתי, אני חושב שהוא עשה עבודה נהדרת. אני חושב שהוא האדם הנכון בזמן הזה".

לקראת ביקור הנשיא, כביש מספר 1 ייחסם מהשעה 07:00 ומספר צירים נוספים ייסגרו לזמן מוגבל סביב מועד הגעת הנשיא ויציאתו מירושלים.

עקב חסימות הכבישים הומלץ כי ההגעה לנתב"ג תיעשה ברכבת בלבד. תוגבר תנועת הרכבות בקווים תל אביב-ירושלים ותל אביב-מודיעין. הרכבת הקלה תפעל בכל מסלולה לאורך כל היום, פרט לדילוג על תחנת קריית משה. ברגעי מעבר שיירת הנשיא ייעצרו הרכבות מספר דקות בכניסה וביציאה מירושלים.

קווי האוטובוס הבין-עירוניים לירושלים יופעלו במסלולים חלופיים בהתאם לחסימות. כל הקווים אל נתב"ג וממנו, 940, 960, 405, 480 ו-490, לא יפעלו בשעות בהם כביש 1 יהיה חסום. המשטרה מזהירה מהצפיפות הצפויה וממליצה להקדים נסיעות או להימנע מנסיעות שאינן חיוניות.