בקאר אבקארוב, גבר ממוצא דגסטני שנודע כיריב מר של נשיא רוסיה של ולדימיר פוטין, נמצא בסוף השבוע מת באיסטנבול כשעל גופו סימני דקירה.

כלי תקשורת ברוסיה דיווחו כי גופתו התגלתה ביום שישי בוילה שכורה בעיר לאחר שנעדר למעלה משבוע, כשמנקה שהגיעה למקום הבחינה בו והזעיקה את כוחות הביטחון. הרשויות בטורקיה החלו בבדיקת נסיבות המוות, אך בשלב זה לא פרסמו הודעה רשמית.

אבאקרוב הואשם בהסתה לפרעות בנמל התעופה במחצ'קלה נגד יהודים וישראלים. באוקטובר 2023 קרא ערוץ הטלגרם שניהל לתושבים להתאסף בנמל התעופה המקומי בעקבות שמועות על נחיתת מטוס מישראל; ההתקהלות הידרדרה במהירות למהומות אנטישמיות, שבהן עשרות נפצעו - בהם תשעה שוטרים - ומפגינים חיפשו אחר נוסעים ישראלים.

על פי דיווחים ברוסיה, אבקארוב חי בתקופה האחרונה תחת שם בדוי בשל חשש שייהפך יעד להתנקשות מצד סוכני ביון של הקרמלין. ברוסיה הוא הוגדר מבוקש בחשד שהסית למהומות אנטישמיות ולמחאה נגד השלטון בדגסטן, והוגש נגדו כתב אישום שלא בנוכחותו בבית המשפט העליון של הרפובליקה.