הרחוב בו נשכחה התינוקת ברכב בזכרון יעקב
הרחוב בו נשכחה התינוקת ברכב בזכרון יעקבצילום: דוברות מד"א

הפעוטה בת השנה מזכרון יעקב שנשכחה אתמול ברכב נפטרה הבוקר (שישי) בבית החולים רמב"ם בחיפה.

הפעוטה הועברה תוך כדי החייאה לבית החולים, אך הרופאים נאלצו לקבוע את מותה לאחר שבמשך שעות נאבקו על חייה.

מחקירת האירוע עד כה עולה כי הפעוטה שהתה ברכב הסגר כארבע שעות.

חובש רפואת חירום במד"א, יוסף יחזקאל פרידמן, שטיפל בתינוקת סיפר: "הפעוטה הייתה מחוסרת הכרה, ללא דופק וללא נשימה כשהיא חמה מאוד למגע. אנשים שהיו במקום סיפרו לנו שהיא שהתה ברכב סגור זמן רב. התחלנו בפעולות מצילות חיים שכללו קירור ופעולות החייאה מתקדמות ולאחר שליבה שב לפעום, היא הועברה לניידת טיפול נמרץ של מד"א ופינינו אותה בדחיפות לחדר הטראומה בבית החולים".

לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, בשנת 2025, חמישה ילדים איבדו את חייהם כתוצאה משכחה או הילכדות ברכב (כולל המקרה הנוכחי). בחמש השנים האחרונות (2020-2024), 16 ילדים איבדו את חייהם כתוצאה משכחה ברכב, 45 ילדים נפגעו ופונו לקבלת טיפול רפואי עקב שכחה ברכב.

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "ילד שנשכח או נלכד ברכב סגור אינו יכול לחלץ את עצמו. הימים עדיין חמים והטמפרטורה ברכב עולה במהירות, כשעיקר עליית הטמפרטורה מתרחשת ב-20 הדקות הראשונות. שכחת ילד ברכב יכולה לקרות לכל אחד והיא מושפעת משינוי שגרה, עייפות, הסחת דעת או סטרס".

"הטמיעו הרגלים פשוטים ומצילי חיים כמו הנחת חפץ שתזדקקו לו בסיום הנסיעה במושב האחורי או קביעת תזכורת בנייד לסוף הנסיעה. מומלץ להיעזר במערכת טכנולוגית המתריעה על שכחת ילדים ברכב כאמצעי הגנה נוסף".