איתמר בן גביר
איתמר בן גבירצילום: דוברות השר בן גביר

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אישר היום (ראשון) את המלצתו של נציב שירות בתי הסוהר, קובי יעקובי, למנות את גונדר חאתם עזאם לתפקיד סגן נציב שירות בתי הסוהר.

עזאם, שצפוי להיכנס לתפקידו בשבועות הקרובים, הוא הדרוזי הראשון המתמנה לתפקיד בכיר זה בשב"ס.

במהלך שירותו רשם עזאם קריירה רבת־שנים במערכת הכליאה, תוך מילוי שורה ארוכה של תפקידי פיקוד וניהול בבתי סוהר ביטחוניים ופליליים. בתפקידו האחרון שימש כראש אגף טכנולוגיה ולוגיסטיקה, שם הוביל מהלכים משמעותיים בתחום החדשנות, התפעול וההיערכות המבצעית.

כעת, בתפקיד סגן הנציב, יהיה אחראי עזאם על בניין הכוח, על יחידות סגן הנציב ועל מוכנות הארגון לתרחישי איום קיצוניים.

"אני מברך את גונדר חאתם עזאם על המינוי", אמר השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. "מדובר בקצין מצטיין ובעל ניסיון עשיר, שתרם רבות לשירות בתי הסוהר ולמערכת האכיפה בישראל. גונדר עזאם הוא גם הדרוזי הראשון שמגיע לתפקיד הבכיר הזה - ואנו גאים בכך. זהו ביטוי לקידום בני העדה הדרוזית בשירות בתי הסוהר ובמערכת הביטחון בכלל".