השר ישראל כ"ץ
השר ישראל כ"ץצילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר הביטחון ישראל כ"ץ מגיב הבוקר (ראשון) להצעה האמריקנית לאו"ם הכוללת צעדים שמסמנים את הקמתה של מדינה פלסטינית.

"מדיניות ישראל ברורה: לא תקום מדינה פלסטינית. צה"ל יישאר בפסגת החרמון ובאזור הביטחון. עזה תפורז עד למנהרה האחרונה והחמאס יפורק מנשקו בצד הצהוב על ידי צה"ל ובעזה הישנה על ידי הכוח הבינלאומי - או על ידי צה"ל", כתב כ"ץ.

שר החוץ גדעון סער התייחס גם הוא להצעה האמריקנית וכתב "ישראל מתמודדת עם תופעה יוצאת דופן: מדינות טרור (ארגוני טרור השולטים על שטח). שלוש מהן עדיין נלחמות בה במטרה להשמידה: חמאס מעזה, חיזבאללה מלבנון והחות'ים מתימן. ישראל לא תסכים להקמת מדינת טרור פלסטינית בלב ארץ-ישראל, במרחק אפסי מכל מרכזי האוכלוסיה שלה ובשליטה טופוגרפית עליהם".

בהצעה האמריקנית נכתב, בין היתר, כי "לאחר שתוכנית הרפורמה של הרשות הפלסטינית תבוצע, ייתכן שיושגו התנאים לדרך להגדרה עצמית ולקיום מדינה פלסטינית. ארצות הברית תקיים דיאלוג בין ישראל לפלסטינים כדי להסכים על אופק פוליטי לדו-קיום בשלום ובשגשוג".

עוד צויין כי לצד עבודת הכוח הבין-לאומי בשיתוף פעולה עם ישראל ומצרים כדי לייצב את עזה ולהחליף את שלטון חמאס ונוכחות צה"ל בשטח, יופעל גם "כוח משטרה פלסטיני שיסייע בשמירה על הסדר בגבול".