בגיל 17, לאחר סדרת פינויים ומעצרים במאחזים שהקימה עם נוער הגבעות, מצאה את עצמה אילה נמרודי במעצר משטרתי בחברון, מסרבת לחתום על תנאי הרחקה. כך מתחיל סיפור ההיכרות שלה ושל מי שהפך לבעלה השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.

בראיון באולפן ערוץ 7 היא משחזרת את אותו מפגש ראשון. "הייתי לילה במעצר ואז שאלו אותי אם אני רוצה עורך דין. איתמר הופיע. הוא למד משפטים והגיע עם עורך דין. הוא חתם עלי ערבות, לקח אותי הביתה ובדרך קנה לי המבורגר".

המפגש הזה, שהחל כסיוע משפטי לפעילה צעירה, הפך לסיפור אהבה. "זה האביר על הסוס הלבן שבא לשחרר ממעצר. התחלנו לדבר. הכרנו. התחלנו לצאת. קצת לפני גיל 18 התחתנו".

מאז, חייהם של בני הזוג בן גביר שזורים במאבקים הלאומיים והאישיים בחברון, שם הם מתגוררים בשכונת גבעת האבות. החיים בלב אזור עימות גובים מחיר ולעיתים הסכנה מגיעה עד פתח הבית. אילה חושפת לראשונה סיפור מצמרר הנוגע בבנה. "שובאל ירד באחד החגים למערת המכפלה ובדרך לקח הרבה מאוד אוכל וחילק לכל חייל", היא מספרת. "הסתבר שלאורך כל הדרך הולך אחריו מחבל שרוצה להרוג אותו. המחבל היה חבר בחולייה שניסתה לרצוח את איתמר והוא אמר לעצמו 'אם אני לא מצליח להגיע לאבא - ארצח את הבן". אלא שהמחבל לא היה חמוש וכל ניסיונותיו לאורך הדרך להשיג נשק כשלו. שובאל ניצל והמחבל נתפס בהמשך והודה בתכנון רצח.

האיום על חיי המשפחה, לדברי בן גביר, הוא תמידי. "שש פעמים ניסו לרצוח את איתמר. בפעם הראשונה תפסו חוליה שניסתה בירי, בפעם חמישית זה כבר היה RPG. הניסיון האחרון היה מתוחכם יותר וכלל שימוש ברחפנים. המזימה נחשפה בזכות ערנות המאבטחים שזיהו ניסוי כלים שביצעו המחבלים מעל הבית".

החיים תחת איום מתמיד הובילו את אילה להחלטה לשאת נשק בעצמה - בשיאה של אינתיפאדת הסכינים. מאז, היא מעודדת נשים נוספות להתחמש. היא דוחה את הביקורת של ארגוני הנשים נגד התחמשות וטוענת: "יש אישה אחת שנרצחה מנשק חדש - מול עשרות שניצלו בפיגועים".

מעבר להיותה "אשת שר", אילה היא אישה רבת פעלים בזכות עצמה. היא אם לשישה, בעלת תואר שני בלשון וכעת בדרך לדוקטורט ופעילה למען הר הבית.

את הראיון היא מבקשת לסיים בנימה אופטימית. "אני חושבת שהתקשורת מנסה מאוד להראות שיש פילוג והרבה שנאה, אבל ברחוב הכל נראה אחרת. עם ישראל אוהב זה את זה".