בישיבת הממשלה האחרונה הצביע שר התיירות הרב בני אלון נגד מינויה של עדנה ארבל כממלאת מקומו הזמנית של היועץ המשפטי לממשלה. בראיון לערוץ 7 אמר אלון כי ארבל, "שלא כמו משרת ציבור נאמן", כלשונו, הפרה את כללי המשמעת מול היועץ המשפטי, ביציאתה בפומבי נגד החלטתו בפרשת מזרחי. לא יכול להיות שחודשים אחדים לאחר מכן, לאחר שנכשלה בעמידה בכללי משמעת בסיסיים, המחייבים את העומד בראש הפירמידה של פקידי הצדק במדינה, היא תזכה בתפקיד של היועץ המשפטי.

לדבריו, יש ליועץ המשפטי "מִשְׁנִים" נוספים, וכל אחד מהם היה יכול למלא את מקומו למשך חודש. אלון הזכיר גם את האפשרות כי היועץ המשפטי היוצא אליקים רובינשטיין יתמנה לבית המשפט העליון, ואמר כי רובינשטיין ניחן ביראת שמים וגם בידע במשפט עברי.

לדבריו, בפסיקותיו כשופט מחוזי הוא הביא תקדימים מהמשפט העברי.

עם זאת אלון אמר כי הגיע הזמן לחדול מחיפוש מתמיד של שופט מתאים ל"כיסא דתי". הגיע הזמן שמרבית שופטי בית המשפט העליון יהיו בקיאים במשפט העברי ממש כפי שכולם בקיאים היום בלשון העברית. לדבריו, בהיותו חבר בוועדה למינוי שופטים הוא טוען כי מינוי ל"כיסא דתי" עבור ערכאות "שלום" ו"מחוזי" כבר אינו רלוונטי. מעל ל 50% מהשופטים והשופטות מנהלים אורח חיים הקרוב יותר למורשת ישראל והם בעלי ידע בתחום המשפט העברי. יש לקוות כי בעתיד גם ב'עליון' כך יהיה המצב, אולם בינתיים, לדבריו, "העליון הוא נחלתם של שופטים שלא תמיד מורגש כי הם מבטאים את רוח הציבור הרחב, ובוודאי לא תמיד הם עושים נחת רוח למורשת ולמסורת". (ר)