ואנדליזם בבית כנסת בישוב קדימה צורן
ואנדליזם בבית כנסת בישוב קדימה צורןצילום: סעיף 27 א

יממה לאחר חילול בית הכנסת של העדה התימנית בקדימה-צורן, הרב מרדכי טוביאס, רב היישוב, פסק שמי שראה בעיניו את ביזיון כתבי הקודש צריך לצום.

"הקהילה תתענה ותיתן צדקה. זה לא אירוע פרטי, זה אירוע לאומי", אמר הרב חי רצאבי, רב בית הכנסת, בראיון ל'כאן מורשת'.

הרב רצאבי תיאר את הזעזוע שחוו המתפללים בערב שבת: "זה היה הלם מוחלט. כל בית הכנסת היה מכוסה בגזרי נייר - דף-דף. מישהו השקיע שעות בלגזור ולהשחית. מדובר בכאב עצום, מראה של ממש אבלות".

לדבריו, האירוע לא היה גניבה אלא ונדליזם מכוון: "לא נפרצה כספת, לא נלקחו ספרי קודש. כל המעשה היה ונדליזם טהור - פשע שנאה לכל דבר".

במוצאי שבת התגלה כי ספרי תורה הושלכו על הרצפה, סידורים וחומשים נקרעו לגזרים, ודפים מכתבי הקודש פוזרו ברחבי המקום.

בית הכנסת ממוקם במקלט ברחוב בן צבי, צמוד למתנ"ס היישוב, ומשמש במהלך סופי השבוע.

המשטרה פתחה בחקירה מואצת. בבחינה ראשונית לא נמצאו סימני התפרצות, ולכן כלל כיווני החקירה נבדקים.

מהמשטרה נמסר: "מדובר באירוע חמור, לרבות עבירת פגיעה ברגשות דת, ולפיכך כלל המשאבים הטכנולוגיים הנדרשים מופעלים".

נכון לעכשיו, אין קצה חוט לגבי זהות המבצעים, למרות שהמקום נמצא במרכז היישוב וצמוד למצלמות רחוב.

הרב רצאבי סיים: "אבקש שהעבריינים ייתפסו ושבית הכנסת יחזור למקומו - מלא מתפללים וספרי קודש מחודשים".